Şırnaklı 3 Öğrenciden Büyük Başarı: YKS'de İlk 10 Bine Girdi

Şırnaklı 3 Öğrenciden Büyük Başarı: YKS'de İlk 10 Bine Girdi
TÜRGEV YKS 2025’te 114 öğrencisiyle tarihi başarıya imza attı. Kartal yurdundan 11 öğrenci ilk 1000’de, 33 öğrenci ilk 10.000’de yer aldı. GİF Silopi’den 3 başarı daha geldi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gençlere umut oldu. ÖSYM tarafından açıklanan TYT ve AYT sonuçlarına göre, TÜRGEV yurtlarında sınavlara hazırlanan 114 öğrenci, çeşitli puan türlerinde üstün başarılar elde etti. Bu öğrencilerden 3'ü Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan; Piroz Vural, Züleyha Şık ve Mihriban Tanrıkolu oldu.

aw502539-04.jpg

GİF Silopi’den 3 öğrenci ilk 10 binde

TÜRGEV’in sosyal girişimi olan Güzel İşler Fabrikası (GİF), Şırnak’ın Silopi ilçesinden Türkiye geneline ses verdi. GİF Silopi merkezinde birebir rehberlik ve uygulamalı eğitimle hazırlanan üç öğrenciden Piroz Vural Türkiye 1.609’uncusu, Züleyha Şık Türkiye 5.179’uncusu, Mihriban Tanrıkolu Türkiye 7.518’incisi oldu. GİF’in özgün eğitim modeliyle YKS 2025’te başarıya ulaşan bu öğrenciler, teori ve pratiğin birleştiği sosyal destekli eğitim sistemiyle başarıyı kucakladılar.

aw502539-01.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.