ŞIRNAKLI ÇOCUKLARA TEBESSÜM ETTİRDİLER

ŞIRNAKLI ÇOCUKLARA TEBESSÜM ETTİRDİLER

İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği yöneticileri ve gönüllüleri tarafından Şırnak’ın Uludere ilçesinde faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 150 öğrenciye kışlık bot ve mont yardımı yapıldı.

İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da başlattığı 'Minik Bedenler Üşümesin' kampanyasında bot ve mont gibi yardımların ulaştırıldığı öğrenci sayısı Şırnak genelinde bu yıl 250‘yi aştı. İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Aslan, sosyal sorumluluk projelerinin, Türkiye'nin birçok yerinden destek gördüğünü belirterek, "Bu soğuk kış günlerinde gönülleri ısıtan tüm herkese teşekkür ediyoruz" dedi.  

İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği'nin hayata geçirdiği, ‘Minik Bedenler Üşümesin' kampanyası çığ büyüyerek gönülleri ısıtmaya devam ediyor. Çocuklar tebessüm etsin diye dernek yöneticileri ve gönülleri, Uludere ilçesine gelerek burada faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 150 öğrenciye kışlık bot ve mont yardımı yaptı.

Eğitime önem vermesi nedeni ile birçok çalışma yaptıklarını vurgulayan Aslan; İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği olarak birçok kentte köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere mont, bot, kazak, eldiven, bere ve çoraptan oluşan giyim eşyası desteğinde bulunduklarını ve okulların fiziki gelişimi ve öğrencilerin iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri için destek çalışmalarına devam edeceklerine dikkat çekti.

Dernek olarak eğitimi tek başına ilgili kurumlara bırakmak yerine sosyal sorumluluk projelerinde destek çıkılmasını önemsediklerini belirten Aslan; ‘’Biz sorumluluğu bir kuruma atıp geri çekilmektense eğitim kalitesinin artması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda gelen talepleri de en iyi şekilde değerlendireceğiz" malum Covid-19 salgını nedeniyle okullarımız kapalı bizlerde Çocuklarımıza öğretmenlerimizden gelen listeler doğrultusunda çocuklarımıza tek tek kapılarına teslim ediyoruz Bu kış gününde bizlerden yardımlarını esirgemeyen gönüllerimize yardımlarından dolayı çok çok teşekkür ederim. Emeği geçen herkes şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği aracılığıyla temin edilen 150’şer adet kışlık bot ve montları rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilere dağıttıklarını ifade eden rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Psikolog Çiçek Aydemir; ‘’İyiliğe Vesile Ol Derneği her yıl merkezimizdeki öğrencilere ve bölgedeki köylerde yaşayan çocuklara destek oluyorlar. Dernek Başkanı İsmail bey daha önce bana ulaşarak görev yaptığım rehabilitasyon merkezindeki bütün öğrencilere ve köylerde yaşayan çocuklara kışlık mont ve bot yardımı yapabileceklerini söyledi. Biz de burada görev yapan diğer arkadaşlarım ile birlikte çocukların ayakkabı numaralarını ve yaşlarını kendilerini ileterek numaralara göre 150’er adet mont ve bot gönderdiler. Gönderilen bot ve montları Rehabilitasyon merkezi çalışanları ve eğitmenleriyle birlikte öğrencilere giydirdik. Sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Yardımda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.