Şırnaklı Esnaf Dikkat! Bakanlık Açıkladı: IBAN'la Para Göndermenin Cezası Belli Oldu

Şırnaklı Esnaf Dikkat! Bakanlık Açıkladı: IBAN'la Para Göndermenin Cezası Belli Oldu

Şırnak’ta son yıllarda telefon şebekelerinde yaşanan sorunlardan dolayı, birçok işletmede POS cihazı çalışmıyor. İşletmeler çözüm olarak ücretin İBAN’a atılmasını talep ederken, Maliye Bakanlığından, IBAN'a para attıran esnafa kötü haber geldi.

Şırnak Merkez ve ilçelerinde son yıllarda GSM şebekelerinde büyük sorun yaşanıyor. Vatandaşların telefon görüşmelerinin büyük bir bölümü yarıda kesiliyor. Buna bağlı olarak işletmelerde bulunan POS Cihazlarında da şebeke çekmediği için çoğu işletme ücretlerinin İBAN üzerinden gönderilmesini talep ediyordu. Bu pratik çözüme Maliye Bakanlığı el koydu. Farklı hesaplardan gelen ücretleri incelemeye alan Maliye Bakanlığı ‘POS Cihazı Çalışmıyor, İBAN’a at’ diyen işletmelere ceza kesiyor..

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Sabah'ın haberine göre, bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.

bann.png

Fatura kesmeyenlere her bir fatura için 3 bin 400 TL'den az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Denetim kapsamında işletmenin ve işletmeye ilişkin tüm hesaplara IBAN yoluyla gelen transferler incelenecek. Sadece işletme sahiplerinin değil, yakınlarının ve çalışanların hesapları ile kiralama yoluyla kullanılan hesaplar da denetlenecek.

Banka hesap hareketleri, tapu ve araç sicilleri gibi verilerden yola çıkılarak denetimler yapılacak.

VERGİ CEZALARI
Beyan dışı bırakılmış hasılat nedeniyle vergi kaybına neden olduğu için vergi incelemesi yapılacak veya yapılan tespitler esas alınarak dönem matrahları dikkate alınarak vergi cezaları kesilecek.

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşlara uyarıda bulunmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.