Şırnak’ta Şebeke Çekmiyor! ‘POS Cihazı Çalışmıyor IBAN’a At’ Dönemi Bitti, Büyük Cezalar Geliyor

Şırnak’ta Şebeke Çekmiyor! ‘POS Cihazı Çalışmıyor IBAN’a At’ Dönemi Bitti, Büyük Cezalar Geliyor

Şırnak’ta son yıllarda telefon şebekelerinde yaşanan sorunlardan dolayı, birçok işletmede POS cihazı çalışmıyor. İşletmeler çözüm olarak ücretin İBAN’a atılmasını talep ederken, Maliye Bakanlığından kötü haber geldi.

Şırnak Merkez ve ilçelerinde son yıllarda GSM şebekelerinde büyük sorun yaşanıyor. Vatandaşların telefon görüşmelerinin büyük bir bölümü yarıda kesiliyor. Buna bağlı olarak işletmelerde bulunan POS Cihazlarında da şebeke çekmediği için çoğu işletme ücretlerinin İBAN üzerinden gönderilmesini talep ediyordu. Bu pratik çözüme Maliye Bakanlığı el koydu. Farklı hesaplardan gelen ücretleri incelemeye alan Maliye Bakanlığı ‘POS Cihazı Çalışmıyor, İBAN’a at’ diyen işletmelere ceza kesiyor..

Kredi kartı kullanmak istemeyenler için IBAN'a havale dönemi sona eriyor! Maliye Bakanlığı, IBAN üzerinden tahsilat yapan işletmeleri yakından takibe aldı.

Vatandaşların ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirmek istememesi ve IBAN üzerinden transfer yapılmasını tercih etmesi, son dönemlerde dikkat çeken bir eğilim haline geldi. Ancak bu yöntem, Maliye Bakanlığı'nın radarına girdi. Vergi müfettişleri, sürekli farklı kişilerden gelen havaleleri inceleyerek, işletmelere cezalar vermeye hazırlanıyor. İşte IBAN’a havale yapan işletmelere yönelik yeni düzenlemeler ve denetimler...

Maliye Bakanlığı, IBAN'a Havale Yapan İşletmeleri Denetliyor

Vatandaşların ödemelerini kredi kartıyla yapmak istemediği durumlarda IBAN'a havale yapılmasını talep eden işletmeler, artık Maliye Bakanlığı'nın denetimi altında. Vergi müfettişleri, sürekli olarak farklı kişilerden gelen havaleleri inceleyerek bu işletmelere cezai işlem uygulayacak.

Kredi Kartı Kabul Etmeyen İşletmelere Ceza Geliyor

Maliye Bakanlığı, kredi kartıyla ödeme kabul etmeyip müşterilerden IBAN'a havale isteyen işletmelere yönelik yeni bir denetim başlatıyor. Vergi müfettişleri, kredi kartı kullanımını reddeden ve IBAN üzerinden tahsilat yapan işletmelere cezalar vermeye hazırlanıyor.

IBAN'a Yönlendirilen Müşterilerde Artış

Son dönemde, özellikle küçük esnafın yanı sıra diğer sektörlerde de IBAN üzerinden ödeme talebinin arttığı gözlemleniyor. Stok sıkıntısı olmayan hizmet sektöründe müşterilerin IBAN kullanmaya yönlendirilmesi, dikkat çekici bir eğilim olarak öne çıkıyor.

Kayıtdışı İşlemler Takip Altında

Vergi Denetim Kurulu, gelir-gider dengesi tutmayan kişilerin analizlerini hızlandırdı. Lüks bir yaşam tarzı sergileyen ancak gelirini beyan etmeyenler, Maliye Bakanlığı'nın denetimine alınıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelede kararlı olduklarını belirtiyor.

Yapılacak bu düzenleme ile Şırnak’ta nasıl bir sorun yaşanacağı ise merak konusu. Çünkü bazı işletmelerde gerçek anlamda POS cihazlarının şebekeleri çekmiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum