Şırnaklı Kadınlar El Emeklerini Tanıttılar

Şırnak'ta binlerce kursiyer, yıl boyunca ortaya çıkardığı eserlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” ile ziyaretçilerin beğenisine sundu. Şırnaklı kadınlar da el emeği eserlerini vatandaşların beğenisine sundu.

Şırnak’ta Kadınlar “Hayat Boyu Öğrenme” Haftası çerçevesinde, merkez, Beytüşşebap, Uludere, Cizre, Silopi, Cizre, İdil ve Güçlükonak ilçelerin Halk Eğitim Merkezi, Aile Destek Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri bünyesinde yapılan tüm çalışmalar sergilendi.
Burada kadınların hayattın her aşaması ile ilgili her yaştan çok yönlü olarak eğitimlerini yapıp, geleceklerine daha özgür ve daha güvenle baktıklarını ifade eden Vali Bilgin, "Kadın demek aile demek, toplum demek, devlet demek ve millet demektir. Çünkü geleceğimizi yetiştiren kadınlarımızdır. Aile Destek Merkezleri ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri çok yönlü olarak ta değiştiriyoruz. Son çıkan mevzuat ile birlikte kadınlarımız daha aktif bir şekilde bu merkezlerde hayat boyu öğrenmenin verdiği her türlü imkandan yararlanarak, ücret alarak çalışmalarını daha ileri aşamalara götürüyorlar" diye konuştu. Yapılan Sergide Şırnak ve ilçelerinden Kadınlar tarafından yapılmış olan el emekleri halkın beğenisine sunuldu.

img-0618-001.jpgimg-0619-001.jpgimg-0623-001.jpgimg-0648-001.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.