Şırnaklı Kızlar Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’ne Misafir Oldu

Şırnaklı Kızlar Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’ne Misafir Oldu

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ankara'da Şırnaklı öğrencilere ev sahipliği yaptı. Öğrenciler ilk defa Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatı yakaladı.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 11 kız öğrenci, Anadolu Beşiktaşlılar Derneği'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Ankara'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Anıtkabir Ziyareti ve Kültürel Geziler

Program kapsamında öğrenciler, ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'e gittiler. Öğrenciler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Ata'nın huzuruna çıktılar ve Anıtkabir Müzesi'ni gezdiler. Ayrıca, merdivenlerde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrenciler, Millet Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler. Burada görevlilerden kütüphane hakkında bilgi aldılar ve okuma ve sergi salonlarını gezdiler.

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kemal Erdoğan, derneğin sosyal sorumluluk projelerine değindi. Beşiktaş'ın ve Beşiktaşlı derneklerin bu konuda öncü olduğunu belirten Erdoğan, dernek olarak 2019'da Van Gürpınar Kız Yatılı Bölge Okulu öğrencilerini misafir ettiklerini ve bu deneyimden etkilendiklerini ifade etti. Dernek olarak kız çocuklarına destek olmanın önemine vurgu yapan Erdoğan, onlara vizyon katmanın ve geleceklerine ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Dilvin Yakut, Ankara gezisinde tarihi ve kültürel eserleri görme fırsatı bulduklarını ve Anıtkabir'in kendisini çok etkilediğini belirtti. Ayrıca, üniversite eğitimini Ankara'da almak istediğini söyledi. Millet Kütüphanesi'ni de beğendiğini ifade eden Yakut, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

sirnakli-kiz-ogrencilera.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.