Şırnak'ta 10 Milyon Liralık Yatırım Kendi Kaderine Terk Edildi! Şaşırdık Mı?

Şırnak'ta 10 Milyon Liralık Yatırım Kendi Kaderine Terk Edildi! Şaşırdık Mı?

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan ve 10 milyon liralık yatırımı olan tekstil kent 270 gün içerisinde bitirilmesi gerekirken 3 yıldır hala bitirilemedi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Habur Sınır Kapısı yakınında 2020 yılında yapımı için protokol imzalanan “Tekstilkent Projesi” tamamlanmadı. 7 Aralık 2020’de gerçekleşen protokolün imza törenine dönemin Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, Vali Yardımcısı Faruk Doğru, Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve İl Özel İdaresi Yapım ve İnşaat Müdürü Selma Özçınar katıldı. İmza töreninden aylar sonra 26 Haziran 2021’de projenin temelleri atıldı.

10 milyon TL harcandı

İhaleyi 10 milyon 500 bin TL’ye Ayfa Lojistik İnşaat Nakliyat, Madencilik, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi aldı. Şirket 270 gün içerisinde projeyi bitirmek için protokol imzaladı ancak üç yıl geçmesine rağmen propaganda malzemesi olmaktan öteye gidemedi ve hizmete açılmadı. Binaları dikilen tekstilkent sahipsiz ve kimsesiz bırakılarak, adeta kaderine terk edildi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.