Şırnak'ta 2024-2025 İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Şırnak'ta 2024-2025 İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Şırnak'ta 2024-2025 eğitim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri coşkuyla kutlandı. Aile ve okul iş birliğinin vurgulandığı programda, öğrencilere başarı dilekleriyle yeni eğitim yılına başlandı.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şırnak’ta İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program Şırnak Valiliği bahçesinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.

Atatürk büstüne çelenk sunma töreninin ardından, katılımcılar Şırnak Mehmet Emin Acar İlkokulu'nda devam eden programa geçtiler.

Eğitimde Aile ve Okul İşbirliği Vurgusu

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, törende yaptığı konuşmada yeni eğitim yılının heyecanını paylaştı. "9 Eylül itibarıyla okullarımızı açtık. Yaklaşık 170 bin öğrencimiz ve 9 bin öğretmenimizle büyük bir eğitim ordusu olarak görevimizin başındayız. Okullarımızı ziyaret ettiğimizde, öğretmenlerimizin öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet ettiğini görüyoruz," dedi.

Çandıroğlu, velilerin de eğitim sürecine aktif katılımının önemine dikkat çekerek şunları ifade etti; "Eğitim sadece okulda değil, aile ve çevre ile birlikte ilerleyen bir süreçtir. Bu iş birliği ne kadar güçlü olursa, elde edeceğimiz başarı da o kadar büyük olacaktır."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Maarif Modeli" ile aile ve okul iş birliğine vurgu yaptığını belirten Çandıroğlu, veli eğitim programlarının bu süreci desteklediğini ifade etti. "Eğitim camiası olarak Türkiye'nin en büyük ve en güçlü ailesiyiz. Bu gücümüzü eğitime yansıtabilirsek çok daha iyi sonuçlar elde edebiliriz" dedi.

Öğrencilerden Hoş Geldin Çiçeği ve Şiir Dinletisi

Programın devamında, 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti. Miniklerin şiir okuması ve şarkılar söylemesiyle etkinlik daha da renklendi. İlköğretim haftasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Belediye Başkan V. Sami Geliş ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından hediyeler verildi.

Etkinlikler, Şırnak Belediyesi Başkan Vekili Sami Geliş ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerinde bulunmasıyla sona erdi.

dsc03356.jpg

dsc03363.jpg

dsc03367.jpg

dsc03375.jpg

dsc03378.jpg

dsc03382.jpg

dsc03384.jpg

dsc03390.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.