Şırnak’ta 77 Aileye Büyük Destek! Çift Başına 56 Bin TL Verildi
Şırnak Belediyesi, aile yapısının güçlendirilmesi ve çok çocuklu ailelerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği sosyal projelerini sürdürüyor. Aile Yılı kapsamında uygulanan 10 Çocuklu Ailelere Sosyal Destek Projesi çerçevesinde 77 evli çifte 56’şar bin TL değerinde hediye çeki takdim edildi.
Şırnak Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Şırnak Valisi Birol Ekici, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Yavuz Doğan, siyasi parti temsilcileri ve destekten yararlanan aileler katıldı.
Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, aile yapısının korunmasının ve nüfus artışının teşvik edilmesinin önemine dikkat çekti. Şırnak’ın doğurganlık oranları bakımından Türkiye genelinde üst sıralarda bulunduğunu belirten Ekici, kentteki aile bağlarının güçlü olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin nüfus artışında çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Ekici, genç ve dinamik nüfusun ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Belediyenin ailelere yönelik sosyal destek çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Ekici, projenin diğer şehirler için de örnek olabilecek nitelikte olduğunu kaydetti.
Vali Ekici, Şırnak Valiliği olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını vurgulayarak belediye, müftülük, muhtarlar ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde sosyal yardımlaşma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Yarka: Ailelerin Her Döneminde Yanlarında Olmaya Çalışıyoruz
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise konuşmasında, ailelerin hayatlarının farklı dönemlerinde desteklenmesine yönelik projeler yürüttüklerini söyledi.
Daha önce 100 çiftle başlatılan 10 çocuklu ailelere yönelik destek çalışmasının ardından yeni bir program düzenlediklerini belirten Yarka, 77 çifte 56’şar bin TL değerinde hediye çeki verileceğini ifade etti.
Belediyenin yalnızca altyapı, yol, su ve temizlik hizmetleriyle sınırlı kalmadığını dile getiren Yarka, çocukların dünyaya gelmesinden eğitim hayatına, evlilik hazırlıklarından aile yaşamına kadar farklı alanlarda sosyal destek sunduklarını kaydetti.
Yarka, çocuklara yönelik aile paketi desteğinin yanı sıra üniversite öğrencilerine de burs ve eğitim desteği sağladıklarını belirterek, geçen yıl öğrencilere yıllık 16 bin TL destek verildiğini, yeni destek ödemelerinin ise şubat ayında yapılmasının planlandığını söyledi.
Evlilik hazırlığındaki gençlere yönelik çeyiz paketi kapsamında da çift başına 60 bin TL destek sağladıklarını hatırlatan Yarka, ihtiyaç sahibi vatandaşların doğal gaz bağlantısı konusunda da belediyenin destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Belediye Düğün Salonu 103 Çiftin Düğününe Ev Sahipliği Yaptı
Konuşmasında belediyenin vatandaşların düğün masraflarını azaltmaya yönelik çalışmalarına da değinen Başkan Yarka, belediye düğün salonunun hizmete açılmasının ardından 103 çiftin burada düğün yaptığını açıkladı.
Özellikle dar gelirli aileler için düğün organizasyonlarının ciddi bir ekonomik yük oluşturduğunu belirten Yarka, belediyenin sunduğu salon hizmetiyle bu yükün hafifletilmesini amaçladıklarını söyledi. Düğün salonunun önümüzdeki 30 günlük süreçteki randevularının da dolduğunu aktardı.
Şırnak'ta yol, asfalt ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Yarka, kentte çamurlu yol bırakmamak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Program, ailelere hediye çeklerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.



Kaynak:Esma AÇAR

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.