Şırnak’ta AFAD Gönüllüleri Eğitiliyor! Silopi’de Yoğun Katılım

Şırnak’ta AFAD Gönüllüleri Eğitiliyor! Silopi’de Yoğun Katılım
Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,afetlere karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.Son olarak Silopi ilçesine bağlı Çalışkan beldesinde düzenlenen programda,destek AFAD gönüllüleri için kapsamlı bir eğitim gerçekleştirdi.

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan etkinliğe belde sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, afet farkındalık, yangın güvenliği, ilk yardım, psikososyal destek, çadır kurma, arama-kurtarma malzemelerinin kullanımı ve ip bağlama teknikleri konusunda bilgilendirildi.

AFAD yetkilileri, gönüllü vatandaşların afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışları öğrenerek çevrelerinde farkındalık oluşturmalarının amaçlandığını belirtti.

“Afet Bilinci ve Gönüllülük Ruhu Güçlenecek”

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Toplumda afet bilincini artırmayı ve gönüllülük ruhunu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Eğitimlerimiz, sadece Silopi ile sınırlı kalmayacak, farklı bölgelerde de devam edecek” denildi.

nd.jpg

oiik.jpg

l-kl.jpg

kol.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.