Şırnak'ta Bankaların Sağlık Çalışanlarına Vereceği Promosyon Ücreti Belli Oldu: Sendika Red Etti
İl Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik banka promosyon ihalesi, 31 Aralık 2025 tarihinde süresi dolacak mevcut sözleşmenin yenilenmesi kapsamında, Müdürlük yemekhanesinde saat 10.00’da gerçekleştirildi.
Toplam dört bankanın katıldığı ihalede sunulan teklifler şu şekilde oldu:
Ziraat Bankası: 45.000 TL
Halk Bankası: 60.000 TL
İş Bankası: 60.000 TL
DenizBank: 39.000 TL
Sağlık-Sen Teklifleri Kabul Etmedi, İhale Oy Birliği İle İptal Edildi
Yapılan değerlendirmede, mevcut ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak bankaların sunduğu tekliflerin sağlık çalışanlarının emeğini ve alın terini karşılamadığı belirtildi.
Yetkili sendika olan Sağlık-Sen Şırnak Şubesi, sunulan teklifleri çalışanlar adına yetersiz bulduğunu ve kabul etmediğini ve oy birliği ile ihalenin iptal edildiğini açıkladı.
“Sağlık Çalışanlarının Hakkı Alınana Kadar Mücadele Edeceğiz”
Sağlık-Sen Şırnak Şubesi’nden yapılan açıklamada, sendikanın tavrının net olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
“Sağlık çalışanlarımızın hakkı ne ise, o alınana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”
Sendika yetkilileri, bankalardan daha adil ve günün ekonomik şartlarına uygun teklifler beklediklerini belirterek, sağlık personelinin alın terinin karşılığını alması için sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Kaynak:Mehmet DEMİRHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.