Şırnak'ta Bir Grup Doğasever Bayramı Çalyan Gölü'nde Geçirecek

Şırnak'ta Bir Grup Doğasever Bayramı Çalyan Gölü'nde Geçirecek

Şırnak ve Van sınırındaki 3 bin rakımlı Çalyan Gölü, doğal güzellikleri ve serin havasıyla doğaseverleri ağırlıyor. Bayram tatilinde kamp kurarak huzurun tadını çıkaran grup, gölün eşsiz manzarasında unutulmaz anlar yaşıyor.

Kurban Bayramı'nı doğayla iç içe geçirmek isteyen Şırnaklı doğaseverler, bu yıl 3 bin rakımlı Çalyan Gölü'nü tercih ediyor. Şırnak ve Van sınırında yer alan Çalyan Gölü, Van'a 80 kilometre, Gürpınar ilçesine 51 kilometre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 38 kilometre ve Hakkari'ye 41 kilometre mesafede bulunuyor. Doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferiyle dikkat çeken göl, her yıl çok sayıda doğaseveri ağırlıyor.

Yaz aylarında etrafında kar kütlelerinin erimediği, serin havası, soğuk suyu ve eşsiz manzarasıyla bilinen Çalyan Gölü, kamp yapmak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal bir nokta. Şırnak'tan gelen bir grup doğasever de Kurban Bayramı tatilini burada geçirerek, gölün kenarına kamp kurdu. Grup üyeleri, bayramı serin ve huzurlu bir ortamda geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Gruptan Reber Yumak, Şırnak merkezden geldiklerini belirterek, "Bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek istedik ve Çalyan Gölü'nü seçtik. Göl 3 bin rakımda yer alıyor, zirvesi ise 3 bin 200 metreye ulaşıyor. Hemen karşısında Faraşin bölgesi bulunuyor. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, akşamları odun ateşiyle ısınacağız. Burası gerçekten çok güzel ve huzur verici bir yer." dedi.

Çalyan Gölü, yaz aylarında serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için vazgeçilmez bir rota olmaya devam ediyor. Bu eşsiz doğa harikası, hem kamp hem de doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal bir tercih. Bayram tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyenler için Çalyan Gölü, huzur ve serinliği bir arada sunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum