Şırnak’ta Demokratik Öğrenci İnisiyatifi Üyelerinden “Rojin Kabaiş İçin Adalet” Yürüyüşü!

Şırnak’ta Demokratik Öğrenci İnisiyatifi Üyelerinden “Rojin Kabaiş İçin Adalet” Yürüyüşü!
Şırnak Üniversitesi öğrencileri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümünün birinci yılında adalet için yürüdü. Yeni DNA raporu sonrası öğrenciler “Rojin intihar etmedi, katledildi” diyerek adalet çağrısını yineledi.

Şırnak Üniversitesi Demokratik Öğrenci İnisiyatifi üyeleri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümünün birinci yılında “adalet” talebiyle meydanlara çıktı. Ellerinde pankartlar taşıyan gençler, “Rojin için adalet, herkes için adalet”, sloganlarıyla kampüs içinde yürüyüş gerçekleştirdi.

“Susma, Suça Ortak Olma” Sloganları Kampüsü İnletti

Şırnak Üniversitesi Demokratik Öğrenci İnisiyatifi üyeleri, Rojin Kabaiş’in ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın aydınlatılamamasına tepki gösterdi. Mühendislik Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, “Susma, suça ortak olma – Rojin Kabaiş için adalet” yazılı pankartın arkasında yürüyüşe geçti. Üniversite giriş kapısından tekrar toplandıkları alana dönen öğrenciler, “Koruma, aklama, yargıla” ve “Rojin için adalet, herkes için adalet” sloganlarıyla adalet çağrısı yaptı.

Katılımcılar, Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturmanın aydınlatılması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

“Rojin İntihar Etmedi, Katledildi”

Basın açıklamasını okuyan Şırnak Demokratik Öğrenci İnisiyatifi üyesi Elif Dağdeviren, Rojin Kabaiş’in ölüm sürecine dair çarpıcı detaylar paylaştı.

Dağdeviren, 27 Eylül 2024’te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş’in yurttan çıktıktan sonra kaybolduğunu, 18 gün sonra ise Van Gölü kıyısında cansız bedenine ulaşıldığını hatırlattı.

Rojin’in ölümünün “intihar” olarak kayda geçtiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Dağdeviren, yeni çıkan raporda Rojin’in bedeninde iki farklı erkeğe ait DNA örnekleri tespit edildiğini belirtti. “Bu DNA örnekleri kime ait? Katiller kim ve neden korunuyor?” diye soran Dağdeviren, olaya karışanların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

“Kadın Cinayetleri Toplumun Vicdanında Derin Yara Açıyor”

Dağdeviren açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Rojin arkadaşımız intihar etmedi, katledildi. Bu olay sadece bir kadının değil, tüm toplumun vicdanında açılmış bir yaradır. Kadınlara yönelik şiddet ve cinayetler son bulmalı, failler en ağır cezaları almalıdır. Bizler Rojin’in sesi olmaya, adalet arayışını büyütmeye devam edeceğiz. Rojin’in anısı mücadelemizde yaşayacak.”

Adalet Çağrısı Büyüyor

Öğrenciler, Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili yeni DNA raporunun ardından yetkililere çağrıda bulundu. “Gerçekler ortaya çıkarılmadan bu davayı kapatmayacağız” diyen öğrenciler, dayanışma ve adalet mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Şırnak Üniversitesi kampüsünde yapılan yürüyüş, kadın cinayetlerine karşı farkındalığın artması ve benzer olayların üzerinin örtülmemesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

007746cb-13c9-448e-9906-dac978f21812.jpg

dsc01961.jpg

dsc01965.jpg

dsc01968.jpg

dsc01972.jpg

dsc01975.jpg

dsc01986.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.