Şırnak'ta Dikey Bahçe Yeniden Hayat Buluyor
Şırnak’ta kent estetiğine büyük katkı sağlayan ve 2017 yılında Kayyum Beklediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu yarafından tamamlanan Dikey Bahçe, yeniden hayata dönüyor. 2016 yılında dönemin Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu’nun kayyum olarak göreve atanmasıyla Şırnak Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğinde başlatılan projeyle hayata geçirilen bu özel yeşil yapı, 350 metrelik alanıyla dikkat çekmişti. 2 Milyon 750 Bin TL’ye mal olan Dikey Bahçe, 27 Nisan 2023 ve 30 Kasım 2024 tarihlerinde çıkan yangında büyük zarar görmüş, ardından da bakımsızlık nedeniyle doğal dokusunu kaybetmişti.
Yangının Ardından Yeniden Yeşerecek
Şırnak Belediyesi, Dikey Bahçe'yi eski ihtişamına kavuşturmak için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın talimatıyla başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, dikey bahçe baştan sona yenileniyor.
Yenileme süreciyle ilgili Şırnak Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka, Şehit Mehmet Esin Caddesi üzerinde yer alan Dikey Bahçemizde yapılan yenileme ve yapım çalışmalarını yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu, devam eden imalatlara ilişkin teknik ekiplerden bilgi aldı.”
Kent Estetiği İçin Yeşil Dokunuş
Yıllar içinde kent simgelerinden biri haline gelen Dikey Bahçe, hem çevresel hem de görsel açıdan Şırnak’a değer katmıştı. Belediye yetkilileri, yapılacak düzenlemelerle birlikte yapının sadece eski görünümüne kavuşmakla kalmayıp daha dayanıklı ve sürdürülebilir hale getirileceğini belirtti.
Kaynak:Mehmet DEMİRHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.