Şırnak’ta Hayata Tutunma Savaşı Veren Miraç Hayırseverlerden Destek Bekliyor! Solunum Cihazına İhtiyacı Var

Şırnak’ta Hayata Tutunma Savaşı Veren Miraç Hayırseverlerden Destek Bekliyor! Solunum Cihazına İhtiyacı Var

Şırnaklı 11 yaşındaki Miraç Külter, kronik solunum yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşıyor. Aile, Miraç'ın yaşam kalitesini artıracak yeni bir cihaz için hayırseverlerden destek bekliyor.

Şırnak’ta yaşayan Kamil Külter, 11 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren oğlu Miraç için yardım çağrısında bulunuyor. Miraç, henüz 10 aylıkken geçirdiği havale sonucu beyin hasarı yaşadı ve kronik solunum yetmezliği nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi. Ailesi, her yıl arıza yapan ev tipi ventilatör cihazının tamiri için Ankara’ya göndermek zorunda kalıyor ve bu süreçte Miraç’ı hastaneye yatırmak durumunda kalıyorlar. Elektrik kesintileri ve cihazın sık sık arızalanması nedeniyle zorluklar yaşayan aile, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yeni bir solunum cihazı alabilmek için destek bekliyor. Kamil Külter, oğlunun yaşam kalitesini artırabilecek yeni bir cihazın sağlanmasını umut ediyor.

Kronik solunum yetmezliği nedeniyle cihaz olmadan nefes alamayan küçük Miraç, yatağa bağımlı kaldı. Geçirdiği operasyonların ardından ailesine sesle ve mimikleriyle tepki vermeye başlayan Miraç, solunum cihazıyla yaşamını sürdürüyor.

Baba Kamil Külter, "Oğlum ev tipi vantilatörle yaşıyor ve bu cihaz her yıl arıza veriyor. Tamiri için Ankara'ya gönderiyoruz ve bu süre zarfında oğlumu hastaneye yatırıyoruz. Hastanede geçirdiğimiz süreçler oldukça zorlu oluyor, evde elektrik kesintileri yaşadığımızda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yeni bir cihaz alacak durumumuz yok. Çok büyük mağduriyetler yaşıyorum. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan oğlum için yeni bir cihaz temin etmelerini istiyorum." şeklinde konuştu.

mirac-jpgs.jpg

miraca.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum