Şırnak’ta Kaybolan 20 Yaşındaki Genç 17 Saatte Mağarada Bulundu
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kaybolan işitme engelli Servet Y. için başlatılan arama çalışmaları sevindirici sonuçlandı. Mezra köyünde yaşayan ve saat 14.00 sıralarından itibaren kendisinden haber alınamayan 20 yaşlarındaki Yaşar için AFAD ve jandarma ekipleri seferber oldu.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarda, Servet Y.’nin kayıp olduğu bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı.
AFAD ve Jandarma Ekipleri Gece Boyunca Aradı
AFAD Şırnak İl Müdürlüğüne 19 Ekim 2026 tarihinde saat 01.19’da ulaşan ihbarın ardından bölgeye AFAD’a ait 1 araç, 4 personel ve termal kameralı, yapay zekâ destekli hava dronu sevk edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri de katıldı.
Ekipler, bölgede yürüyerek saha taraması yaparken drone desteğiyle de havadan arama gerçekleştirdi. Gece boyunca devam eden çalışmalar, kayıp vatandaşın bulunması için titizlikle sürdürüldü.
Servet Y. Mağarada Sağ Olarak Bulundu
AFAD ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda Servet Y.’ye, 19 Ekim sabahı saat 07.57’de bir mağaranın içerisinde ulaşıldı.
Sağ olarak bulunan Servet Y., jandarma ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Kayıp vatandaşın bulunmasıyla arama kurtarma çalışmalarında sevindirici sona ulaşıldı.
AFAD ekiplerinin teknolojik imkânlar ve saha taramasıyla desteklediği çalışma, jandarmanın koordinasyonuyla tamamlandı.


Kaynak:Şırnak Haber 73

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.