Şırnak’ta Kulüp Danışmanı Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Müjdesi

Şırnak’ta Kulüp Danışmanı Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Müjdesi
Milli Eğitim Bakanlığı, kulüp görevi olan öğretmenlere “E-Okul sosyal etkinlikler modülü” üzerinden yapılan veri girişleri karşılığında aylık ödeme yapacak. Şırnak'taki binlerce öğretmen düzenlemeyle birlikte ek ders ücretinden faydalanabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle birlikte, kulüp danışmanlığı görevini üstlenen öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek. Artık öğretmenler, öğrencileriyle yürüttükleri sosyal etkinlikleri E-Okul Sosyal Etkinlikler Modülü üzerinden haftalık olarak sisteme girmekle yükümlü olacak.

Etkinlik Girişi Zorunlu Hale Geldi

Kulüp danışmanı öğretmenlerin, planlanan etkinlikleri eksiksiz şekilde sisteme kaydetmeleri zorunlu tutuldu. Bu uygulama, öğretmenlerin görev tanımı içerisinde resmi bir sorumluluk olarak belirlendi.

Aylık 1.304 TL Ek Ders Ödemesi

Yeni düzenlemeye göre kulüp danışmanlığı yapan öğretmenlere haftada 2 saat üzerinden ek ders ücreti ödenecek. Bu da ayda toplam 8 saate karşılık geliyor. Saat başına 163 TL hesaplandığında, öğretmenlerin aylık alacağı ek ödeme 1.304 TL olacak. Ancak bu haktan yararlanmak için etkinliklerin düzenli yapılması ve sisteme zamanında işlenmesi şart koşuluyor.

Şırnak’ta Binlerce Öğretmeni Kapsıyor

Şırnak genelinde yaklaşık 22 bin öğretmen görev yapıyor. Bunların önemli bir bölümünün kulüp danışmanlığı yürüttüğü biliniyor. Yeni uygulama sayesinde şehirde binlerce öğretmenin ek ödeme alması bekleniyor.

Kaynak:BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.