Şırnak’ta Küresel Sumud Filosu’na Yönelik Saldırıya Kınama
İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosuna bu gece yaptığı saldırı sonrası Şırnak Şehri Nuh Platformu öncülüğünde çok sayıda kişi kent merkezi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.
Meydanı dolduran kalabalık, Gazze’de ve uluslararası sularda yaşanan saldırıları kınarken, Filistin halkına destek mesajları verdi. Protestoya katılan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, ve vatandaşlar yaptıkları konuşmalarda, “İsrail’in zulmü asla kabul edilemez. Filistin halkının yanındayız” mesajını verdi.
Program boyunca tekbirler getirildi, dualar edildi. Sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Filistin’e özgürlük” ve “Katil İsrail hesap verecek”, ‘Hamas’a Selam Direniş’e devam sloganları yükseldi.
Toplanan Kalabalık Adına Şehri Nuh Platformu Başkanı Abdullah Çatı basın açıklamasında bulundu. Başkan Çatı; “Bugün insanlığın vicdanı bir kez daha kanamıştır! Uluslararası sularda, hiçbir meşruiyeti olmayan, tüm hukuk ve insanlık değerlerini hiçe sayan, korsan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Sumud Filosu, mazlum Filistin halkına insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkmışken alçakça hedef alınmıştır. Bu saldırı, sadece bir yardım filosuna değil, insanlığın ortak onuruna, adalete ve vicdana yapılmıştır. Bizler Şırnak Şehri Nuh Platformu olarak, bu kirli saldırıyı en sert şekilde lanetliyoruz! İşgalci zihniyeti ve onun yerli-yabancı tüm işbirlikçilerini mahkûm ediyoruz! İnsanlık suçu işleyen bu vahşetin karşısında dimdik duracağımızı ilan ediyoruz!” dedi.
Sivil ve insani bir filoya yapılanların açıkça savaş suçu olduğunu ifade eden Çatı; “ Bugün Şırnak’ta meydanlarda yükselen ses, sadece bu kentin değil, tüm ümmetin, tüm mazlumların sesidir. Bizim sesimiz, Gazze’de bombalanan evlerin, yıkılan hastanelerin, yetim kalan çocukların sesidir. Biz buradayız, susmuyoruz, boyun eğmiyoruz! Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndan tüm dünyaya ilan ediyoruz: Kahrolsun işgalci Siyonizm! Kahrolsun zulüm düzeni! Yaşasın direniş, yaşasın özgür Filistin! Bugün buradan güçlü bir şekilde haykırıyoruz: “Filistin özgür olana dek, Kudüs bağımsız olana dek, zalimler hesap verene dek meydanlardayız!” dedi.
Yapılan basın açıklamasından sonra Filistinliler için dualar edildi.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.