Şırnak’ta Nevruz Bugün Kutlanacak

Şırnak’ta Nevruz Bugün Kutlanacak

Şırnak DEM Parti İl Örgütü tarafından düzenlenecek olan Nevruz etkinliği, bugün saat:11:00’da Sanayi Sitesi yanında bulunan Nevruz alanında kutlanacak.

Vakıfkent Mahallesin'de bulunan Semt pazarında kutlanması planlanan Nevruz Programı, güvenlik nedeniyle farklı bir alanda kutlanacağı duyuruldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından bu yıl 57’si il merkezi olmak üzere yüzlerce yerde nevruz kutlanacak. Nevruz kutlamalarının startı Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart’ta verilmişti. 25 Mart’ta Ağrı’da yapılacak kutlama ile son bulacak. 21 Mart’ta ise Diyarbakır’da büyük nevruz etkinliği düzenlenecek.

ŞIRNAK’TA BUGÜN NEVRUZ KUTLANACAK

DEM Parti Şırnak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması etkinliği, 17 Mart Pazar günü Vakıfkent Mahallesi Semt Pazarında kutlanması kararlaştırılmış, ancak daha sonra yer değişikliği yapılarak Sanayi Sitesi Nevruz alanında kutlanmasına karar verildi.

Nevruz etkinliği ve yer değişikliği ile ilgili olarak DEM Parti İl Başkanlığı hem seçim arabası anonsu ile hemde sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak vatandaşları nevruza davet etti.

DEM Parti Şırnak İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Newroz tertip komisyonumuzun Newroz alanı için Vakıfkent mahallesinde belirlediği “semt pazar alanı” yerine sanayi sitesi Newroz alanı olarak değişiklik yapılması hususunda karar alınmıştır" denildi.

Bugün gerçekleştirilecek olan Nevruz etkinliğine DTK Eş Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, Van Milletvekili Pervin Buldan, Şırnak Milletvekilleri Mehmet Zeki İrmez ve Nevruz Aslan Uysal konuşmacı olarak katılacak.

Şehribana Kurdi ve Kadir Çat ise sahne alacak sanatçılar.

DEM Parti Tarafından 2024 Nevruzu şu tarihlerde kutlanacak:
17 MART
Ağrı-Diyadin, Antep, Bingöl-Karlıova, Hakkari, Kars-Digor, Şırnak, Urfa-Suruç, Urfa-Halfeti, Van, İstanbul, Bursa, Denizli, İzmir, Kocaeli, Osmaniye, Tekirdağ
19 MART
Ağrı-Patnos, Ağrı-Doğubayazıt, Ardahan-Göle, Dersim, Erzurum-Karaçoban, Hatay, Kars-Kağızman, Mardin-Nusaybin, Muğla, Muş-Malazgirt, Muş-Bulanık, Siirt-Eruh, Şırnak-Uludere, Şırnak-Cizre, Urfa Viranşehir, Balıkesir
20 MART
Van-Erciş, Aydın, Batman, Bitlis-Tatvan, Çanakkale, Hakkari-Yüksekova, Iğdır, Konya, Manisa, Mardin Kızıltepe, Mersin, Siirt, Bingöl, Şırnak-Beytüşşebap
21 MART
Diyarbakır
23 MART
Hakkari-Şemdinli, Muş, Urfa, Ankara
24 MART
Hakkari-Çukurca, Adana, Kırşehir, Antalya
25 MART
Ağrı

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.