Şırnak’ta Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Şırnak’ta Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Şırnak’ta 2021-2022 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Şırnak Merkez İstiklal İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Okulların bir daha kapanmaması için en üst düzeyde tedbirler aldıklarını belirten Pehlivan, "Çocuklarımız okullarını çok özlediler ve uzun bir süre uzak kaldılar. Çok şükür bu hasret bitti. İstiyoruz ki okullarımız bir daha kapanmasın. İnşallah da kapanmayacaktır." dedi.

Pehlivan, il genelinde hem dezenfeksiyon çalışmaları hem de okulları fiziki olarak yeni sezona hazırlama konusunda hummalı bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, il genelinde 750 okulda eğitim öğretime başlandığını aktardı.

Salgına karşı maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesini isteyen Pehlivan, aşılama konusunda da duyarlılık beklediklerini belirtti.

Pehlivan, şunları kaydetti: "Okullarımızın tekrar kapanmaması için bütün öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin tüm eğitim paydaşlarının gerek aşılamaya gerekse salgın kurallarına azami derecede riayet etmesi gerekiyor. Öğretmenlerimizde aşılama oranı yüksek. Henüz aşısını yaptırmayan öğretmenlerimizin de aşılarını bir an evvel yaptıracağına inanıyoruz. Aynı duyarlılığı velilerimizden de talep ediyoruz. Çocuklarını okula gönderen veliler ne kadar dikkat ederse, çocukların sağlığını o kadar korumuş oluruz."

"Çocuklar geleceğimiz, yarınlarımız, umut ve güç kaynağımız." diyen Pehlivan, çocukların iyi yetiştirilmesi halinde geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleneceğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ise salgın nedeniyle çocuklardan uzak kaldıklarını ifade ederek, bugün itibarıyla onlara kavuştuklarını söyledi. Okulların ve sınıfların geleceğin teminatı çocukların sesleriyle şenlendiğini anlatan Şener, "Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve çocuklarımızda yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğu ve heyecanı var. Bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan müteşekkirim. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

 

 

egitim-ogretim.jpgegitim-ogretim-jpga.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.