Şırnak'ta Öğrenciler Mağdur!

Şırnak'ta Öğrenciler Mağdur!

Şırnak'ta Milli Eğitim Müdürlerinin kısa sürede değiştirilmesinden kaynaklı eğitimde verilen ve alınan kararların aksamasından dolayı Şırnaklı öğrenciler mağdur durumda.

Şırnak’ta Milli Eğitim Müdürlerinin kısa sürede değiştirilmesi öğrenciler açısından büyük bir eksikliğe yol açıyor. Öğrencilerin eğitim gördüğü ilköğretim ve ortaokullar müdür krizinden dolayı bir karara bağlanmadığı için Şırnaklı öğrenciler mecburen başka okullara sevk edilmek zorunda kaldı. Sevk edilmek zorunda kalan öğrenciler aileleri ile beraber zor durumda kaldı. Kimileri okulları uzak olduğu için çocuklarının servis ve yemek ücretlerini karşılayamayacağını belirtti. Kimileri ise çocuklarının bir düzeni olduğunu şimdide gidecekleri okulda bir alışma sürecinden geçeceğini ve çocuğunun sağlıklı bir eğitim alamayacağını belirtti. Yöneticilerin keyfi ve zamanında almadığı kararlar, Şırnaklı öğrencilerin ve ailelerine büyük bir sorun oluşturdu. Kendi okullarından taşınan çocuklar, şimdide sığamayacakları sınıflara yerleştiriliyor ve sağlıklı bir eğitimin alınması bekleniyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı gelecek hafta bazı okulların güçlendirme, yeniden inşası ve olmaması sebebiyle eksikliklerle başlıyor.

Güçlendirme çalışmaları başlayacak olan Rekabet Kurumu İlkokulu öğrencileri Hürriyet İlkokulunda, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ise Sema Cıngıllıoğlu İlkokulunda eğitim görecek. Kurtuluş ilköğretim okulu öğrencileri Ömer Keçecigil ilköğretim okulunda eğitim görecek. Madem bu karar alınacaktı neden mayıs ayında başlanmadı? O ayda başlasaydı her üç okul yeni eğitim yılına yetişecekti. Aynı durum Orhan Uysal İlkokulu için de geçerli..

Saydığımız okullar 24 derslikli olduğundan taşındıkları okullarda oluşacak yığılma ile kalabalık sınıf mevcutları sebebiyle eğitim kalitesi maalesef düşecektir.

Mağduriyet yaşanmaması düşünülerek süre kavramı gözardı edilmemeliydi..

Peki ya İsmetpaşa İlkokulu/Ortaokulu..

Arazisinin yerinde maalesef yeller esiyor, artık okula ait bir arazi yok..

Eğitim aksamış, çocukların, gençlerin geleceği kararmış kimsenin umursadığı yok..

O arazi daha önemli işlere ayrıldı..

Daha fazla paraya ve sermayeye imkan sağlayacak…

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.