Şırnak’ta Petrol Sevinci: 70 Milyar Dolarlık Katkı Bekleniyor

Şırnak’ta Petrol Sevinci: 70 Milyar Dolarlık Katkı Bekleniyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak’taki Gabar-Cudi Dağı bölgesinde petrol bulduğunu duyurdu. Bu bölgede, 30 kuyuda günlük 33 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak’taki Gabar-Cudi Dağı bölgesinde petrol bulduğunu duyurdu. Bu bölgede, 30 kuyuda günlük 33 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor. Bu petrolün, Türkiye’nin ekonomisine 70 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

TPAO, Şırnak’ta petrol arama çalışmalarına devam ediyor. Kapanlı-1 ve Kato Dağı’nda sondaj çalışmaları yürüten TPAO, bu iki noktada da petrol bulunacağına inanıyor. Şırnak'ta Kapanlı-1 sondajına başlayan TPAO, 3 bin 130 metre derinliği hedeflerken, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ile Hakkâri arasında yer alan ve 'Petrol Denizi' olarak adlandırılan Kato Dağı'nda da sondaj çalışmasını sürdürüyor. TPAO’nun hedefi, 2024 yılı sonuna kadar bölgedeki kuyu sayısını 100’e, günlük üretimi ise 100 bin varile çıkarmak.

Başkan Erdoğan, geçen nisanda yaptığı açıklamada, Şırnak’taki petrol bulgusunu müjdelemiş ve “Bu, ülkemizin enerji bağımsızlığı için çok önemli bir adımdır. Şırnak halkını ve tüm Türkiye’yi tebrik ediyorum” demişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.