Şırnak’ta Seçimin Güçlü Adayları AK Parti ve DEM Parti’ye Destek Devam Ediyor

Şırnak’ta Seçimin Güçlü Adayları AK Parti ve DEM Parti’ye Destek Devam Ediyor

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Şırnak’ta Belediye Başkanlığının en güçlü adayları olan Ak Parti Adayı Mehmet Yarka ve DEM Parti Adayı Turan Saltan’a destek ziyaretleri devam ediyor.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere 6 gün kalırken adaylar tüm kozları ile sahada çalışmalarını yürütüyor. Toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen adaylar gittikleri yerlerde projeler ile vatandaşın oylarına talip oluyor. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Şırnak Belediye Başkanlığı görevini yürütecek olan başkanın kim olacağı merak konusu.

Şırnak’ta şuan için seçimin en güçlü adayı olarak halkın karşısına Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ve DEM Parti Adayı Turan Saltan ön plana çıkıyor. Adaylar ev ev, sokak sokak dolaşarak son günleri iyi değerlendirmeye çalışırken, seçim büroları ise ziyaretçi akınına uğruyor.

Her iki partinin seçim bürolarına 7’den 70’e ziyaretler gerçekleşirken, geri kalan zamanlarda adaylar aile ziyaretleri gerçekleştirerek kendilerini anlatmaya çalışıyor.

AK PARTİ ADAYINA ZİYARET

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka’nın Sanat Sokağı’nda bulunan seçim bürosuna daha önce Şırnak’ın geniş aileleri ve gençler ziyaret ederek destek açıklamasında bulunmuşlardı. Bugünde Şırnak’tan bir çok aile seçim bürosunu ziyaret ederek destek açıklaması yaptılar.

destek.jpg

Ziyarete gelenleri Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka karşıladı.

5 yıldır Şırnak Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Yarka, 5 yıl daha görev yapmak için vatandaştan destek bekliyor.

Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka ise kendisine destek ziyaretinde bulunan ailelere teşekkür ederek, "Bu kutlu yolda bize destek olan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu desteklerle birlikte, Şırnak’ta hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Şırnak için, Şırnaklı hemşerilerim için gece gündüz çalışmaktan hiçbir zaman yorulmadım ve bundan sonra da yorulmayacağım" dedi.

gjbx-ltw8aazszy.jpg

AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ise; “Gayemiz, Şırnak İl, İlçe ve Beldelerimiz ile birlikte memleketimiz. Çok daha güçlü bir Şırnak İçin sahadayız, emrinizdeyiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşerilerimiz, aile büyüklerimiz ve gençlerimiz ile buluşmaya devam ediyoruz. Amacımız gayemiz Şırnak’a hak ettiği hizmeti sunmak” dedi.

Akşam saatlerinde ise Milletvekili Tatar ve Belediye Başkan Adayı Yarka, Seçim çalışmaları kapsamında, ev ziyaretleri gerçekleştirerek destek istediler.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka, 5 yıldır Şırnak’ta belediye başkanlığı görevi yürütüyor. Başkan adayı Yarka, 5 yıllık tecrübesi ile Şırnak’a daha çok hizmet edeceğiz ve Şırnak’a yeni projeleri ile yeni bir kimlik kazandıracağını ifade ediyor.

DEM PARTİ ZİYARETLERİ

Seçimin bir diğer iddialı adayı DEM Parti Şırnak Belediye Eşbaşkanı adayları Turan Saltan ve Berivan Kutlu. Son haftada Şırnaklı gençlerden oluşan kalabalık 2 grup seçim bürosunu ziyaret ederek destek olacaklarını belirttiler. Dün akşam Şırnaklı gençler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) ziyaret gerçekleştirdi. Aydınlıkevler Mahallesinde bir araya gelen yüzlerce genç, Uludere Caddesi üzerinden Ömer Kabak Meydanına ordan da Prestij Caddesi üzerinden bulunan DEM Parti Seçim bürosunu ziyaret ettiler.

34880.jpg

Şırnaklı gençleri, DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, DEM Parti Şırnak Belediye Eşbaşkanları Adayları Berivan Kutlu, Turan Saltan ve DEM Parti il yöneticileri karşıladı. Dem Parti Şırnak Milletvekili Nevruz Uysal Aslan, “Genç başladık genç başaracağız” dedi. Mücadele içerisinde gençlerin önemine dikkat çeken Aslan, 31 Mart’ta gençlik coşkusu ve dinamizmiyle iktidara cevap vereceklerini söyledi.

DEM Parti Şırnak Belediyesi Eşbaşkan adayı Turan Saltan da sandık güvenliği konusuna değindi. 31 Mart günü yapılacak seçimlerde herkesin sandık başında olması ve sandık güvenliği konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Saltan, büyük bir zafer elde edeceklerini söyledi.

Her iki parti adayına destekler her geçen gün artarken son 6 günde neler olacağı merak konusu. Şırnaklıların tercihlerini 5 yıldır belediye Başkanlığı görevi yürüten Mehmet Yarka’dan mı yoksa Genç aday Turan Saltan’dan mı yana kullanacakları seçim günü belli olacak.

whatsapp-image-2024-03-25-at-12-59-56-am.jpeg

Şırnaklıların ortak düşüncesi kim kazanırsa kazansın Şırnak’ın gelişimine, istihdamına, huzuruna ve geleceğine sahip çıkmalı.

Diğer partilerin alacağı oy oranları da Şırnak Belediye Başkanının seçiminde önemli bir rol oynayacak. MHP Şırnak’ta aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekleyeceğini belirtti. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’yi destekleyen HÜDA-PAR ise bu seçimde Mustafa Çimen’i aday çıkardı. HÜDA-PAR’ın oylarının AK Partiye nasıl bir kayıp yaşatacağı ise merak konusu. CHP’li Özlem Baran ise Ak Parti mi DEM Parti seçmeninde mi oy alacağı belirsiz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.