Şırnak’ta Sıcaklık Rekorları Kırılıyor! Cizre, Silopi Tutuştu
Meteoroloji verilerine göre, göre güneydoğu Anadolu bölgesindeki sıcaklık verileri endişe edecek boyutu ulaştı. Sıcaklıklar Şırnak Merkez’de 40 dereceyi aşarken, Batman’da: 48,8’de, Kilis’te 47,6°C, Şanlıurfa’da 46,8°C, Diyarbakır: 46,2°C, Siirt’de 46,0°C, Adıyaman’de 45,3°C, Gaziantep: 44,0°C Mardin: 42,5°C’ye ulaştı.
Sıcaklıklar Şırnak Merkez’de 40,1, Cizre’de 47,1, Silopi’de 46,1, İdil’de 44,5, Güçlükonak’ta 44,3, Uludere’de 37,2, Beytüşşebap’ta 35,7 olarak ölçüldü.
Cizre ve Silopi sokakları sıcaklıklardan dolayı boş kaldı.
Hava sıcaklıkların 40 dereceyi aşması ile birlikte özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olan bireyler ve açık alanda çalışan kişiler için ciddi sağlık riskleri ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar, günün en sıcak saatleri olan 11.00 – 16.00 arasında dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketilmesi ve doğrudan güneş ışığından korunulması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.
Kaynak:Mehmet DEMİRHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.