Şırnak’ta Suya Kota Dönemi: 40 Abonenin Yüksek Tüketimi İfşa Edildi
Beytüşşebap Belediyesi, ilçede yaşanan su tüketimindeki artış ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla su dağıtımında yeni bir uygulamaya geçiyor. Belediye tarafından yapılan duyuruda, otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilen incelemeler sonucunda normalin üzerinde su tükettiği belirlenen 40 sayacın tespit edildiği bildirildi.
40 Abonenin Yüksek Su Tüketimi Tespit Edildi
Belediyenin otomasyon kayıtlarına dayanarak hazırladığı ve abonelerin isimlerinin baş harfleriyle paylaşıldığı yüksek tüketim listesinde 40 sayaç yer aldı. Listede en dikkat çeken veri ise bir abonenin 2 bin 340,08 metreküp su tüketmiş olması oldu.

Belediye yetkilileri, listede yer alan abonelerin ev ve iş yerlerindeki su tesisatlarını kontrol ettirmelerini istedi. Özellikle görünmeyen su kaçakları ve tesisat arızalarının yüksek tüketim miktarlarına neden olabileceğine dikkat çekildi.
Su Verme Saatleri Yeniden Düzenlendi
Su kaynaklarının korunması ve ilçedeki tüm mahallelere dengeli su dağıtımının sağlanması amacıyla 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren yeni uygulama hayata geçirilecek.
Yeni düzenlemeye göre şebeke suyu günde iki ayrı zaman diliminde verilecek:
- Sabah: 07.00 – 13.00
- Akşam: 17.00 – 22.00
Bu saatlerin dışında ilçe genelinde şebeke suyuna ara verilecek.

Hanelere Günlük 1.530 Litre Su Kotası
Belediyenin açıkladığı bir diğer tedbir ise hane başına uygulanacak su kullanım kotası oldu. Altı kişilik bir aile esas alınarak hazırlanan hesaplamada, kişi başına günlük 255 litre tüketim üzerinden sınır belirlendi.
Buna göre bir hanenin kullanımına sunulacak su miktarı günlük 1.530 litre, aylık ise 45,9 metreküp olacak. Belirlenen günlük tüketim sınırına ulaşılması halinde otomasyon sistemi üzerinden ilgili hanenin su akışı otomatik olarak durdurulacak.

Belediye yetkilileri, alınan kararların temel amacının su kaynaklarını korumak, gereksiz tüketimi azaltmak ve ilçede yaşayan vatandaşların suya eşit şekilde ulaşmasını sağlamak olduğunu belirterek herkesi tasarruf konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Kaynak:Şırnak Haber 73

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.