Şırnak’ta Taciz İddiasıyla Tutuklanan Uzman Çavuş'un İfadesi Ortaya Çıktı!

Şırnak’ta Taciz İddiasıyla Tutuklanan Uzman Çavuş'un İfadesi Ortaya Çıktı!

Şırnak’ta 12 nisan günü bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen Uzman Çavuş Z.Ç.’nin ifadesi ortaya çıktı.

Şırnak’ta 12 nisan günü bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen Uzman Çavuş Z.Ç.’nin ifadesi ortaya çıktı. Uzman Çavuş Z.Ç.; “Yürürken yorulduğum için otobüs durağında biraz oturdum. Sonra yeniden yürümeye başladığımda normal yolumda giderken önümden giden kadınlardan birisi apartman niteliğindeki bir binaya girdi. Binaya girmesiye “yardım edin” diye bir ses duydum. Bu ses binanın içerisinden geliyordu. Ben de yardım amacı ile, içeriye girdim” dedi.

Şırnak Merkez Dicle Mahallesi Orman Caddesi’nde 12 Nisan’da tanımadığı bir kadını taciz ettiği iddia edilen ve vatandaşlar tarafından darp edilen Uzman Çavuş Z.Ç’nin ifadesi ortaya çıktı.

Tedavisi tamamlandıktan sonra SEGBİS yolu ile ifadesi alınan Z.Ç. Şırnak Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak ceza evine gönderildi. Z.Ç.; “Ben yaklaşık 15 yıldır uzman jandarma olarak görev yapmaktayım. 2023 yılı Eylül ayından beri Şırnak’tayım. Ankara ilinden tayin oldum. 9 yıllık evliyim. 2 çocuğum vardır. Çakırsöğüt Jandarma Tugayında uzman jandarma çavuş olarak görev yapıyorum. Tugayın içindeki lojmanda yalnız kalıyorum. 12/04/2024 tarihi Cuma günü normal mesaimi yaptım. Mesai sonrası saat 17:00-18:00 sıralarında F. Ö. isimli astsubay arkadaşımla beraber Şehri Nuh otelin yakınlarında bulunan bir araziye alkol almaya gittik. Ben burada 4 şişe bira ve 4 bardak rakı içtim. Ben çok sık olmasa da zaman zaman alkol kullanırım. Daha sonra F. beni aracı ile tugayın otoparkına bıraktı. O gün eşimle tartıştığım için biraz hava almak ve marketten sigara almak için tugaydan çarşıya doğru yürümeye başladım. Yürüdüğüm sırada telefonla eşimle konuşuyordum. Marketten sigara aldıktan sonra tugaya doğru dönüşe geçtim. Yürürken yorulduğum için otobüs durağında biraz oturdum. Sonra yeniden yürümeye başladığımda normal yolumda giderken önümden giden kadınlardan birisi apartman niteliğindeki bir binaya girdi. Binaya girmesiye “yardım edin” diye bir ses duydum. Bu ses binanın içerisinden geliyordu. Ben de yardım amacı ile, içeriye girdim. Ben girince içerideki kadın bağırmaya başladı. Benden korktuğunu düşündüm Ben kendisine korkmaması gerektiğini yardım etmeye geldiğimi söyledim. Devamında arkamdan başka bir kadın geldi. İkisi birden bağırmaya başladı. "Ben askerim, sakin olun yardım etmeye geldim” dedim. Ben binadan çıkacağım sırada binanın önüne bir adam geldi ve bana kürtçe bir şeyler söyledi. Ben yanlış anlamasın diye koşar adımlarla yürümeye başladım. Arkama baktığımda birden fazla kişinin takip ettiğini gördüm. Takip edildiğimi anlayınca polis merkezinin olduğu sokağa doğru koştum. Bu kişiler benim etrafımı çevirdiler. Bunların sayısının 3-4 kişi olduğunu hatırlıyorum. Bağırışmaya başlayarak beni darp etmeye başladılar. Ben darbe aldığım esnada "yapmayın, yanlış anladınız, ben askerim” diyordum. İçlerinden birisinin kafamın arkasına bir cisimle vurduğunu hatırlıyorum. Yine birisi bıçakla beni elimden yaraladı. Bundan sonrasını hatırlamıyorum. Bilincimi kaybettiğimi düşünüyorum. Yine darp edildiğim esnada olay yerine bir aracın geldiğini hatırlıyorum. O gün üzerimde kot pantolon, siyah tişört ve açık kahverengi oduncu gömleği ve gözlüğüm vardı. Ben Şırnakta bulunduğum sürede Şırnaklı kimse ile tanışmadım. Olay tarihinde gördüğüm kadınları ve bana saldıran kişileri daha önceden tanımıyorum” dedi.

Z.B. isimli kadına temasta bulunmadığını ifade eden Z.Ç.; “Ben kesinlikle kendisine temas etmedim. Yardım edin sesinden sonra oraya gittim. Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Böyle bir hareketi yapacak biri değilim. Kesinlikle ne cinsel amaçlı, ne de başka bir amaçla müştekiye dokunmadım. Bana gösterilen dosyadaki görüntülerdeki şahıs benim. Görüntülerde de anlayacağınız gibi ben duyduğum ses üzerine hızlı bir şekilde binaya girdim. Bunun dışında birşey yapacak olsam tasarlardım ve o şekilde hareketçe ederdim. Ben üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Mesleğimde saygın ve sevilen bir insanım. Görevde yükselme sınavında başarılı olduğum için bir hafta sonra bu sınava girecektim. Böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Benim de bir ailem var. Bu olaydan dolayı kamuoyunda linç edildim. Bana iftira atanlardan da ben şikayetçiyim” Dedi.

Şüpheli Z.Ç.’nin Avukatı Cihat Gökçe: “Müvekkilimin beyanlarına aynen katılıyoruz. Dosyayı incelediğimizde mağdur beyanları dışında objektif tanık beyanı bulunmamaktadır. Yine kamera görüntüleri incelendiğinde olayı dışarıdan gören kamera görüntüleri de vardır ancak olay anını gösteren bina içerisinde kamera görüntüsüne rastlanmamıştır. Songül ve Zeynep isimli şahısların iddia ettiği darp beyanları ile düzenlenen adli raporlar uyuşmamaktadır. Yine mağdur Zeynep beyanında mağdur Songül için yere düştüğü ve itildiği hususunu görmediğini, sonradan Songül'den duyduğunu beyan etmiştir. Kardeşi ise beyanını birebir olayı görmüş gibi aktarmıştır. Bu da bir çelişkiye sebep olmaktadır. Yine Zeynep ifadesinde müvekkilimin cinsel bölgesine dokunmadığın beyan ederek, gerçekleşen eylemin cinsel saldırı amacıyla mı yoksa hırsızlık amacıyla olduğunu dahi idrak edememiştir. Bu aşamada eylemin ne amaçla gerçekleştiği hususu da belli değildir. Dosyayı incelediğimizde olayda 4. Bir şahıs şüpheli olarak bulunabilir. Müvekkilimiz hakkında bir teşhis işlemi bu aşamada mevcut değildir. Müvekkilimizin sağlık problemleri ciddi boyuttadır. Sistematik tedavi görmesi gerekmektedir. Bu hususlar zaten hastane raporunda net bir şekilde ortadadır. Cezaevi koşullarında söz konusu yaralanmaların iyileşmeyeceği aksine daha da kötü olacağı aşikardır. Kendisi uzman çavuştur. Sistematik tedavi görmediği takdirde parmağı yönünden ampute olması söz konusudur. Haricen kafasına aldığı darp eylemleri neticesinde ciddi bir şekilde yaralanmıştır. Bu yaralanma da hastane ortamında sistematik şekilde tedaviye muhtaçtır. Bu hususun dikkate alınmasını talep ederiz. Bu aşamada müvekkilim serbest bırakılmasını Savcılık makamından talep ederiz. Dedi.

image-750x422-661a208b1a0d1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum