Şırnak'ta Trafik Haftası Coşkusu: Öğrenciler Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğrendiler

Şırnak'ta Trafik Haftası Coşkusu: Öğrenciler Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğrendiler

Şırnak’ta trafik haftası kutlamaları kapsamında öğrenciler Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne eğlenceli ve öğretici bir ziyaret gerçekleştirdiler. Öğrenciler trafik arabalarına ve motorlara binip anons yaptılar.

Trafik haftası kutlamaları kapsamında Şırnak’ta ilkokul öğrencileri ve öğretmenleri Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne geldiler. İstiklal İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Şehri Nuh İlkokulu ve Şehit Şafak Evran İlkokullarından gelen öğrenciler, trafik haftasını kutlamak ve trafik kuralları hakkında bilgi almak için emniyet müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Trafik şube personeli tarafından karşılanan öğrencilere, trafik kuralları ve trafik güvenliği hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler ilk olarak trafik haftası kapsamında dereceye giren resimlerin yer aldığı sergiyi gezdiler. Arından Trafik arabası ve motosikletlere binip anons yaptılar, hatıra fotoğrafı çekildiler.

dsc01829.jpg

İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Akçay öğrencilere yönelik yaptığı bilgilendirmede, öğrencilere trafikte nasıl daha güvenli hareket edebilecekleri konusunda önemli bir bilgiler verdi. Akçay, öğrencilere trafik kurallarına uymaları ve uymayanları uyararak trafik güvenliğine katkı sağlamaları gerektiğini söyledi.

dsc01810.jpg

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Osman Akçay, trafik kurallarına uyulması halinde, meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmaların azalacağını söyledi. Akçay şöyle devam etti, “Bugün trafik haftası, Mayıs’ın ilk haftasında kutlanıyor. 4-10 Mayıs trafik haftamız. Trafik dediğim, sürücülerden, araçlardan ve yayalardan oluşuyor. Trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Her gün binlerce insanımız ölüyor. 100 bin üzerinde insanımız yaralanıyor. Milyarlarca Türk Lirası maddi hasarımız oluyor. Yapacağımız şeyler aslında çok basit. Emniyet kemerimizi takacağız, aşırı hız yapmayacağız, çalışma ve dinlenme sürelerine uyacağız, alkollü iken araç kullanmayacağız, hatalı solama yapmayacağız, şerit ihlali yapmayacağız, trafik lambalarına uyacağız. Hepsi bu aslında. Bunu yaparsak binlerce insanımızın hayatı kurtulacak. 100 binin üzerinde insanımızın yaralanmasına engel olacağız” dedi.

dsc01839.jpg

Ziyarete gelen öğrencilerin trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade eden Akçay, “Trafik haftasını bizlerde Şırnak olarak çocuklarımız ile beraber kutluyoruz. Şırnak’taki öğrencilerimizi mümkün olduğunca Şırnak İl Emniyet Müdürlüğümüze getiriyoruz. Trafik sergimiz var içeride. Halkımıza açık. Öğrencilerimize trafik kurallarının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Onlarda maşallah çok iyi biliyorlar trafik kurallarını. Anne ve babaları hata yaptığı zaman hemen uyarmaya hazırlar. İnşallah bu gençlerimiz büyüdükleri zaman onlar bizden de daha iyi sürücü olacaklar. Onlar daha çok trafik kurallarına uyacaklar” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik, trafik haftası nedeni ile resim çizen öğrencilere çeşitli hediyeler, toplu fotoğraf çekimi ve trafik ekiplerinin araç korteji ile son buldu.

dsc01841.jpg

dsc01841.jpg

dsc01844.jpg

dsc01845.jpg

dsc01852.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum