Şırnak’ta Yılbaşı Gıda Denetimleri

Şırnak’ta Yılbaşı Gıda Denetimleri

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, yılbaşı süresince tüketimi artan gıdalara yönelik satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler yapıldığını açıkladı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yılbaşında tüketimi artan gıdalara yönelik il genelinde denetimler gerçekleştirdi. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştıran Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yıl boyunca denetimlerine devam edecek.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, “Yılbaşında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için, özellikle yılbaşı süresince tüketimi artan gıdalara yönelik satış ve toplu tüketim işletmelerinde İl Müdürlüğümüzce denetimler yapıldı. Denetimlerde, gıda üretim ve satış yerlerinin hijyen koşulları, gıda etiketleri, son kullanma tarihleri, saklama koşulları, izin belgeleri gibi kriterlere dikkat edildi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.” dedi.

a2.jpg

Sezgin, denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, gıda güvenliğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşlardan gıda alışverişlerinde dikkatli olmalarını istedi. Sezgin, “Vatandaşlarımız, gıda alışverişlerinde mutlaka etiket bilgilerini kontrol etmeli, son kullanma tarihleri geçmiş, ambalajı bozulmuş, renk, koku ve tat değişikliği olan gıdalardan uzak durmalıdır. Ayrıca, gıda satın alırken, gıda işletmelerinin hijyen koşullarına, çalışanların kişisel hijyenine, gıdaların saklama koşullarına dikkat etmelidir. Şüpheli gördükleri gıdaları almamalı, tüketmemeli ve Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmelidir.” diye konuştu.

Sezgin, yılbaşında gıda tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine değinerek, vatandaşlara yeni yılın sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi.

a3.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.