ŞIRNAK'TAKİ NAMAZ DAĞI'NDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ FİNALİ SONA ERDİ

ŞIRNAK'TAKİ NAMAZ DAĞI'NDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ FİNALİ SONA ERDİ

10 ilden 33 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası finali yıllarca terör olaylarıyla anılan Şırnak'taki 1950 rakımlı Namaz Dağı'nda final uçuşları ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Şırnak Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Kulübü işbirliğiyle yıllarca çatışmaların yaşandığı Namaz Dağı'nda yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası sona erdi. Yarışmaya Türkiye genelinde 10 ilden 33 pilot katıldı. 2 gün devam eden Şampiyonada dereceye giren Kerem Dinçer, Serhat Karaduman, Bekir Atılgan ve Mustafa Uri Milli takıma seçildi.

         Şırnaklı yerel sanatçılardan Hacı Ertaş ise gerçekleştirilen Tandem(2li uçuş) uçuşunda elinde Erbane(Def) ile yörsel türküler söyleyerek alana indi.

Yarışmanın final programına Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Bağbuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkan Vekili Recep Coşkun, vatandaşlar ve yamaç paraşütü pilotları katıldı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; “geçtiğimiz kurban bayramında sayın içişleri bakanımızın teşrifleriyle Cudi Dağı’da Nuh peygamber ziyareti ve sefine bölgesi olarak bilinen noktada bayram namazını eda etme imkanımız olmuştu. Ve orda sayın Cumhurbaşkanımız telefonla bağlanmıştı. Ve şu ifadeyi kullanmışlardır; ‘Cudi, Gabar, Namaz Dağı geçmişte hüzünlü hikayeleri olan yerler. Ama inşallah bundan sonra güzel hikayeleri ile gündeme gelecekler. Tabi bu güvenlikle oluyor. Huzurla oluyor. Bu huzur ve güvenlik ortamının sağlanmasında kendileri de ifade ettiler. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza, güvenlik birimlerimize, ilgili kurum ve kuruluşlarımıza ve bu zorlu süreçte menfur terör eylemlerinin artık bu bölgeden silinmesi yok olması süreçlerinde vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu yakalamış olduğumuz iklimin daim olması adına bu ve benzeri faaliyetlerin çok önemli yer tutuğunu hepimiz biliyoruz. Ve inşallah Şırnak ilimizden bundan sonra  hep güzel faaliyetler, güzel yatırımlar artmaya devam edecek. Güzel mesajlar bütün Türkiye’mize, ve dünyaya buradan verilecektir. Hz. Nuh’un gemisin oturduğu memlekete de bu yakışır. Çünkü Hz.Nuh’un gemisi birlik, beraberliği ve iyilikleri temsil eder. Hepimiz adeta o geminin yolcularıyız. Bugün sporcularımız buna dahil oldular ve burdan birlik kardeşlik dostluk mesajı verdiler. Ki sporun kaynaştırma yönünü hepimiz biliyoruz. Birleştirici yönünü hepimiz biliyoruz. Bundan sonrada bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapacağız. Değişik federasyonlarla irtibatımız var. Rafting, tenis bu ve benzeri sporlarla da doğa ile iç içe olan sporları katmak sureti ile de inşallah faliyetlerimiz artarak devam edecek. Şırnak’a bu yakışıyor. Bu tür etkinlikler yakışıyor. Şırnaklı hemşerilerimiz herşeyin en güzeline layık” dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka; “Bugün ilimizde gerçekleşen bu yarışmanın gururunu yaşıyorum. Yamaç paraşütleri yarışmasının Türkiye’deki finali 3’ün eşleşmesinin birincisi Trabzon, bursa ve Şırnak’ta dün keyifle izledik ve bugün finali bitti. Allah nasip ederse bugün burada seçilen 4 tane kardeşimizin Şırnak’ta onlarında uluslararası yarışmalara katılmasında bizde aynı şekilde aynı gururu yaşayacağız. Evet 2 yıl önce Şırnak’ta belediye başkanı seçildiğimden bu yana artık Şırnak’ta bölgemizde batıda olduğu gibi bazı etkinliklerin Şırnak’ta yapılması bu bir göstergedir.   Milletin artık terörden yorulup, onlarında burada bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması ve içinde yaşaması onlara büyük katkı sunmaktadır” dedi.

Yarışmada Birinci olan Kerem Dinçer; “4 gün önce geldik Şırnak’a. Güzel bir yarışma oldu. 6 turda tamamlayabildik yarışmayı. Havalarda çok güzeldi. Bu sayede final turuyla tamamlayabildik. Ve Türkiye’nin ilk 4’ü belli oldu. Milli takımın. 2021’de Türkiye’yi temsil edecek kişiler belli oldu. Son turda bende 3 puan basarak 2021’de tekrar Türkiye birincisi oldum. Onun dışında çok güzel bir bölgede yarıştık. Çok güzel ağırlandık. Çok güzel bir organizasyondu. Tekrar seneye gelmek ümidiyle burayı tekrar bekliyoruz. Çok beğendik biz bölgeyi. Ben 3 yıldır milli takımda yarışıyorum. Çoğu ülkeye gittim milli takımda. Türkiye’yi temsil ettim. 2018’de dünya şampiyonu oldum. Türkiye’yi temsilen Kazakistan’da şampiyon oldum. Gurur, anlatılmaz bir şekilde var. En güzeli de Türk bayrağını oralara götürmek. Türkiye’yi temsil etmek” dedi.

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasına katılan kadın sporculardan Serap Tarman ise; “2 yıldır Antalya’dan katılıyorum. Hemen hemen her hedef yarışması yarışmalarına katılırım. Buradaki atmosferi çok seviyorum. Yarışması arkadaşlarla birlikte çok keyifli vakit geçiriyoruz. Şırnak’ı ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Çokta hevesle geldim.tahmin ediyordum çok güzel ağırlanacağımızı, çok güzel vakit geçireceğimizi ama bu kadarını değil. Çok keyfliydi çok güzeldi. Organizasyonda insanların çok ciddi emekleri var. Kaldığımız yerden yediğimiz yemeklere kadar çok keyfliydi.  İnsanların farklı algıları var burayla ilgili. Haliyle çok yakın bir tarihte ciddi sıkıntılardan geçtiler. Ve yeni yeni toparlanıyor hala toparlanmaya devam ediyor. Ben çok güzel gördüm. Çok mutluyuz. Umarım çok yakın tarihte tekrar bir final daha yapılır” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.