Şırnak’tan Sonra Komşu İlde De Kamulaştırma Yapılacak! Haber Heyecan Yarattı

Şırnak’tan Sonra Komşu İlde De Kamulaştırma Yapılacak! Haber Heyecan Yarattı

Diyarbakır ve Batman'daki petrol arama ruhsatları kapsamında TPAO'nun kamulaştırma talebi, bölgede büyük heyecan yarattı. Akoba Mardin 1 Kuyusu için yapılan başvuru, beklenen müjdeli haberlerin yakın olduğuna işaret ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır ve Batman illerindeki petrol arama ruhsatları kapsamında Akoba Mardin 1 Kuyusu için kamulaştırma talebinde bulundu. TPAO'nun, Akoba Mardin 1 Kuyusu'nun lokasyon sahası ve yolunun belirli parseller üzerinde yapılması gerektiğini ancak arazi sahiplerinin rayiç bedel üzerinde taleplerde bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı belirtildi. Bu sebeple, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MAPEG) başvurularak kamulaştırma talebinde bulunuldu.

TPAO'nun talebi doğrultusunda, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Serguvan Köyü'ndeki bazı parseller için kamulaştırma talepleri şu şekildedir: 34 numaralı parselin 1.338,087 m²'lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması, 58 numaralı parselin 13.101,86 m²'lik kısmının mülkiyet olarak; 2.014,185 m²'lik kısmının ise irtifak hakkı kurularak kamulaştırılması isteniyor. Bu parsellerle ilgili acele kamulaştırma kararları da Bismil 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş durumda. Bu gelişme, bölgede heyecan yaratarak beklenen müjdeli haberlerin yakın olabileceği düşüncesini uyandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.