Soğuk Hava Türkiye’yi Sarıyor: Şırnak’ta Kar Beklentisi Yükseliyor

Soğuk Hava Türkiye’yi Sarıyor: Şırnak’ta Kar Beklentisi Yükseliyor

Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta ortasından itibaren sıcaklıkların düşeceği uyarısında bulunuyor. Özellikle Şırnak ve çevresinde kar yağışı bekleniyor, sürücüler dikkatli olmalı.

Türkiye’nin dört bir yanını etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası, günlük yaşamı ve ulaşımı önemli ölçüde etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, hafta ortasından itibaren batı bölgelerden başlayarak hava sıcaklıklarında hissedilir bir düşüş yaşanacak. Özellikle Şırnak ve çevresinde beklenen kar yağışı, kış mevsiminin henüz bitmediğini gösteriyor. Şırnak’ta dün gün boyu devam eden yağışlar gece saatlerinde de devam etti. Ayrıca sis şehrin dört bir yanını sardı. İşte, yurt genelinde beklenen hava durumu ve sıcaklık değerleriyle ilgili detaylar…

Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, hafta ortasından itibaren batı bölgelerden başlayarak hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Özellikle Şırnak ve çevresinde de soğuk hava dalgasının hissedilmesi ve kar yağışının görülmesi öngörülüyor.

Hava Durumu Özeti:

•Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı hava hakim olacak.

•Şırnak dahil olmak üzere güneydoğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

•İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

Sıcaklık Değerleri:

•Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken, hafta ortasında düşüş gösterecek.

•Ankara’da en yüksek 6, Samsun’da 9, İstanbul ve Diyarbakır’da 11, İzmir’de 16, Adana’da 17, Antalya’da 19 derece civarlarına düşmesi bekleniyor.

•Şırnak’ta da sıcaklıkların düşüşe geçerek kar yağışı ile birlikte soğuk bir hafta geçirilmesi öngörülüyor.

Ankara İçin Özel Tahmin:

•Bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

•Yarın yağmur ile başlayacak yağışların, perşembe gününden itibaren kar yağışına dönüşmesi ve cuma günü etkili olması tahmin ediliyor.

•Sıcaklık değerleri gece en düşük 0, en yüksek 4 derece civarında olacak.

Bu hava koşullarının, vatandaşların günlük yaşamını ve ulaşımı etkilemesi bekleniyor. Özellikle kar yağışının etkili olacağı bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.