Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret İçin Net Konuştu!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret İçin Net Konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili net konuştu: Asgari ücret noktasında biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından ilk resmi ziyaretlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'a yaptı. Yurt dışı ziyaretlerinin dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken ifadeler kullandı.

"ASGARİ ÜCRETTE ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

Milyonlar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarından çıkacak rakama kilitlenirken, asgari ücret ara zammı konusunda net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat olsun, huzurlu olsun. Şu anda çalışmalar yapılıyor, bir an önce de inşallah kararı vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET MESAİSİ BAŞLADI

Öte yandan asgari ücrete ara zam için çalışmalara resmen start verildi. Tespit komisyonu ilk toplantı için dün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrasında ilk açıklama TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak'tan geldi. Solak, "Bayramdan önce bitmesini bekliyoruz. Toplantı yarın da olabilir, herhangi bir tarih yok. Talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ GÜNÜ GÖRÜŞECEKLER

Süreç dikkatle takip edilirken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, pazartesi günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek. Toplantı saat 14.00'te başlayacak.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.