Tiyatro, Koruma Altındaki Çocukların Yüzünü Güldürdü

Tiyatro, Koruma Altındaki  Çocukların Yüzünü Güldürdü
Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan çocuklar, Art Noah sahnesinde gönüllüler tarafından düzenlenen eğitici sihirbazlık ve tiyatro gösterisiyle keyifli anlar yaşadı.

Şırnak'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altında bulunan çocuklar, "Art Noah" sahnesinde tamamen gönüllü olarak düzenlenen eğitici sihirbaz ve tiyatro gösterisiyle unutulmaz bir gün yaşadı. Hayatlarında ilk kez tiyatroyla tanışan miniklerin mutluluğu sahnede yankılanırken, gönüllü sanatçılar daha fazla çocuğa ulaşmak için kurumlara tarihi bir dayanışma çağrısında bulundu.

Yönetmenliğini Ömer Yatman'ın üstlendiği, oyuncular Feride Dere, Öznur Sürgit ve Mikail Koldaş'ın sahneye koyduğu gösteri yaklaşık 20 çocuğu sihirli bir dünyayla buluşturdu. Hiçbir maddi karşılık beklemeden, tamamen ücretsiz sahnelenen oyunda çocuklar hem doyasıya eğlendi hem de sanatın öğretici yönüyle tanışarak ekibe teşekkürlerini iletti. Şu ana kadar hiçbir sponsor veya maddi destek almadan kendi imkanlarıyla çocukların yüzünü güldüren Art Noah ekibi, imkansızlıklar nedeniyle ulaştıkları sayının sınırlı kalmasından burukluk yaşıyor.

Art Noah Genel Sanat Yönetmeni Feride Dere, tiyatronun iyileştirici gücünü Şırnak'ın en ücra köylerine, okullarına ve sanata aç tüm çocuklara taşımak istediklerini vurgulayarak kentin önde gelen kurumlarına seslendi. Dere, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, İl Milli, Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odasından gelecek desteklerin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, sağlanacak katkılarla henüz tiyatroyla hiç tanışmamış yüzlerce çocuğu sanatla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.