TPAO Şırnak’tan Sonra Batman’da Çalışmalara Hız Verdi! 5 Yeni Sondaj Kuyusu Açacak

TPAO Şırnak’tan Sonra Batman’da Çalışmalara Hız Verdi! 5 Yeni Sondaj Kuyusu Açacak

Türkiye Petrolleri A.Ş. Şırnak’ta son 3 yılda yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye başladı. Gabar Dağı’nda günlük üretim 40 bin varili geçerken, bir sevindirici haberde Batman için geldi. TPAO Batman’da 5 kuyu açacak.

Şırnak’ta son 3 yılda TPAO tarafından yapılan çalışmalar ülkenin tüm kesimleri tarafından yakından takip ediliyor. Şırnak’ta günlük üretim 33 kuyuda 40 binden varili aştı. 2024 hedefi ise 95 kuyuda 100 bin varile ulaşmak.

Şırnak’ın ardından bir sevindirici haberde Batman’dan geldi. TPAO'nun Batman Bölge Müdürlüğü, petrol arama çalışmalarını yoğunlaştırıyor ve 5 adet yeni sondaj kuyusu açma kararı aldı. Bölge Müdürü Mustafa Demir, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında TPAO'nun mevcut çalışmalarını detaylı bir şekilde anlattı.

Petrol Arama Faaliyetleri Devam Ediyor

Demir, "Sondaj, petrol arama ve üretim faaliyetlerimiz kesintisiz bir şekilde sürüyor. Batman il sınırları içerisinde şimdiye kadar toplamda 4 sondaj kuyusu açtık. Bu yıl içerisinde ise 5 yeni kuyuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Stratejik Yatırımlara Odaklanıyoruz

TPAO, bu yıl stratejik öneme sahip sismik faaliyetler, sondaj yatırımları, saha geliştirme, üretim geliştirme ve kamulaştırma gibi alanlara odaklanacak. Bölge Müdürü, "Bu yıl gerçekleştireceğimiz projelerin toplam değeri 4 milyar 200 milyon 298 bin TL'yi buluyor. Yılın ilk 3 ayı içerisinde ise nakdi ve fiziki gerçekleştirme oranımız yüzde 12.50 seviyesindedir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.