Tutuklu 78 yaşındaki Şırnaklı adam için tahliye kararı

Tutuklu 78 yaşındaki Şırnaklı adam için tahliye kararı

Şırnak'ta farklı türde hastalıkları olan ve yüzde 91 engelli raporu bulunan 78 yaşındaki Emin S. adlı vatandaş örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cumhuriyet başsavcılığı dün tahliye kararını verdi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde ikamet eden ve tutuklu olan 78 yaşındaki yüzde 91 engelli olan Emin Soyal için tahliye kararı verildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 19 Ekim’de Şırnak'ın İdil ilçesi ve bağlı köylerinde yapılan ev baskınlarında 78 yaşındaki Emin Soyal ile 4 kişi gözaltına alındı. Soyal ve beraberindekiler, 23 Ekim'de çıkarıldıkları mahkemece “örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Soyal’ın tutukluluğuna avukatları tarafından yapılan itiraz kabul edildi. Mahkeme Soyal için tahliye kararı verdi.

Soyal’ın, kalp yetmezliği, KOAH, görme ve işitme kaybı gibi hastalıkları bulunuyor. Ayrıca Cizre Devlet Hastanesi’nden 1 Mart tarihli yüzde 91 engelli raporu bulunuyor. Soyal'ın avukatı, Cizre Devlet Hastanesi tarafından müvekkilinin hastalıklarına dair verilen raporu hakimliğe sundu. Ancak hastane raporuna rağmen Soyal hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.