ULUDERELİ ÖĞRENCİLER İZMİR UZAY KAMPINDA

ULUDERELİ ÖĞRENCİLER İZMİR UZAY KAMPINDA

Uludereli Çocuklar “Uzay Kampı Türkiye” den Kaymakam. Solmaz’ a Selam  gönderdi.

Uludereli öğrencilerimiz Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Sema Aktaş rehberliğinde İzmir’de bulunan Dünya’daki ikinci, ülkemizdeki tek uzay kampını ziyaret ettiler.

Uludereli öğrenciler İzmir’de katıldığı Uzay Kampı Türkiye Gezisi; eğitici ve öğretici olmasının yanı sıra bir o kadar da eğlenceli geçiriyor.

“Uzay Kampı Türkiye” de öğrencilere; uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörleri kullanıyorlar, uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır, yıllarca süren bu görev eğitimleri öğrencilerimize kısa programlarla tanıtılıyor, Öğrencilerimiz kampta edindikleri tecrübelerle bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapma konusunda motive oluyorlar.

Uzay Kampı Türkiye’den bizlere mesaj ileten öğretmelerden Uludere İlçe Kaymakamınada mesaj var. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sema Aktaş, “8 öğrencim ile Uzay Kampı Türkiye’ye giriş yaptı  Her yer her şey muazzam. Her alanda ve her konuda maddi manevi destekçi olup yanlarında bulunduğu için çocuklar ve kendi adıma İlçe Kaymakamı. Ahmet Solmaz’a teşekkür ederim. Allah razı olsun. Çocukların sizlere çok selamı var.”

      Uludere İlçe Kaymakamı. Ahmet Solmaz, ” Öğrenci kardeşlerimin mutluluğu her şeye bedel geldiğim ilk günden bugüne dediğim gibi bizler bu bölgelerde görev yapmak nasip olan nadir insanlarız. Zorlukları birlikte aşıp bu çocukların hayallerine ulaşmalarına yardımcı olacağız. Sizlerin her konudaki gayreti de gerçekten taktire şayan. Kardeşlerimize benden de selam olsun. Hepinize çok teşekkür ederim. Kardeşlerimin gönlünde aklında bir yer edinmek bizim en büyük ödülümüz olacak. Onları çok sevdiğimi bilmelerini isterim.”dedi

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.