VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN'IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN'IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı yayınladı.

Vali Ali Hamza Pehlivan mesajında, Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyada eşi olmayan bir İstiklâl ve İstikbal mücadelesiyle yazılan kurtuluş destanının sonunda ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Zorluklar içerisinde ateş çemberine alınıp diz çöktürülmeye, uçuruma itilmeye çalışılan yüce milletimizin; inancından ve köklerinden aldığı güç, cesaret ve kararlılıkla ulu bir çınar olarak yeniden filizlenmesi, ayağa kalkmasıdır.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Atatürk önderliğinde “Ya şehit olurum ya Gazi” inancıyla milletimiz; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn olarak verdiği destansı mücadelenin sonucunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, dört bir yanı düşmanlar tarafından işgal edilmiş topraklarını vatan sevgisi ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşmış ve yurdunu düşmanlardan, şer odaklarından kurtarmış olan Türk Milleti, gücünü, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Gönülleri kaynaştıran hoşgörü, adalet ve vicdan temelli büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de her daim muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin kazanımlarını yaşatmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlu olmasını diliyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı, bütün Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.