Vali Bilgin: ‘DM16 Aydınlatma mühimmatı patladı yangın çıktı, 2 hafif yaralı var’

Vali Bilgin: ‘DM16 Aydınlatma mühimmatı patladı yangın çıktı, 2 hafif yaralı var’

Şırnak Çakırsögüt Jandarma Tugay Komutanlığı’nda sabah saatlerinde tim depolarının sayım kontrol ve bakımı sırasında DM16 aydınlatma mühimmatının bakımı sırasında patlama yaşandı.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’nda meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Tim depolarının sayım kontrol ve bakımı esnasında DM16 aydınlatma mühimmatının bakımı esnasında personelimizin dikkatsizliği sonucu mühimmatın ateş alıp patlaması neticesinde yangın çıkmıştır. Yangın neticesinde 2 hafif ellerinden yaralı personelimiz bulunmakta ve herhangi bir can kaybımız yoktur” dedi.Bölgede meydana gelen patlama sonrası tugay içerisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede itfaiye ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile toplam 22 araç yangına müdahaleye başladı. 80 personelin de destek verdiği yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. 2 personelin yaşanan olayda hafif yaralandığı bildirildi.

Yaşanan yangının ardından bölgeye Vali Osman Bilgin, Belediye başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Komutanı Albay Murat bozkurt ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman gelerek incelemede bulundu.

‘Yangın neticesinde 2 hafif ellerinden yaralı personelimiz bulunmakta ve herhangi bir can kaybımız yoktur, şuanda da yangın kontrol altına alınmıştır’

Burada açıklama yapan Vali Osman Bilgin, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı’nda tim depolarının sayım kontrol ve bakımı esnasında DM16 aydınlatma mühimmatının bakımı esnasında personelimizin dikkatsizliği sonucu mühimmatın ateş alıp patlaması neticesinde yangın çıktığını söyledi. Bilgin, “Yangın neticesinde 2 hafif ellerinden yaralı personelimiz bulunmakta ve herhangi bir can kaybımız yoktur. Şuanda da yangın kontrol altına alınmıştır. Meydana gelen olayda vatandaşımızın veya personelimizin zarar görmemesi ile söndürdük. Şuanda hafif orman yangınları var. Çıkan yangın da mühimmatın sıçraması ile meydana gelen yangınlardır. Yangınlar şuanda kontrol altında. Merkez belediyemiz, Cizre Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı bünyesindeki TOMA ile yangına müdahale ettik. Öncelikle birliğimiz için sonra Şırnak halkımız için geçmiş olsun diyorum. 22 araç ile yangına müdahale ettik. 40 belediye personeli ayrıca Cizre belediyemiz ve emniyetimiz ile beraber 80 personel ile yangına müdahale ettik” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.