VALİ PEHLİVAN, SERA ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ PEHLİVAN, SERA ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Hamza Pehlivan, Uludere ilçesine bağlı Hilal Beldesini ziyaret ederek beldedeki “Uludere Seracılık İle Kendi Üretiyor Projesi” kapsamında GAP İdaresi tarafından desteklenen sera alanında incelemelerde bulundu.

Vali Pehlivan, 288.750,00 TL maliyetli, 12 bin domates fidesi dikili 5 dekarlık sera alanını gezerek üretici Yekta Ürün’den serada yapılan tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Yapılacak ilave çalışmalar ve özellikle tarımdaki teşvikli projelere dair değerlendirme ve önerilerde bulunan Vali Pehlivan hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Vali Pehlivan, seranın hem Hilal Beldesine hem Uludere ilçesine hem de Şırnak’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek; “Eylülde fideler dikilmeye başlanmıştı. Genç yaştaki Yekta kardeşimiz bu işe talip oldu. Biz de öncesinde 300 bin liralık GAP destekli bir proje geliştirmiştik. Bunun üçte ikisi GAP İdaresi tarafından karşılandı. Geri kalan kısmı da işletmecimiz tarafından karşılandı. Toplam 5 dönümlük bir alanda 12 bölümden oluşan seralar kuruldu. Burada ilk etapta 12 bin domates fidesi dikildi. Bugün görüldüğü üzere ürünler yeşermeye başladı. Ürünlerin yeşerdiğini görmek hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor’’ dedi

Tarımın bu anlamda kent ekonomisine değer sağlayacak, katma değer oluşturacak alanlarından birisi olduğunu ifade eden Vali Pehlivan; ‘’Yakalanan bu iklimin daim kılınması adına özellikle bölgemizin iklim ve coğrafya şartlarına uygun yatırımların daha da artması gerekiyor. İstiyoruz ki hem hayvancılıkta hem tarım alanında bu yatırımlar çoğalsın. Bu anlamda seracılık özellikle Silopi, Cizre ilçelerimizde coğrafi şartlar ve iklim şartları açısından daha elverişli olmakla birlikte Uludere gibi bu şekilde, örnek, model çalışmalar oluşturabileceğimiz yerlerimiz de var. Bir yatırımın, atılan bir adımın başarılı olması muhakkak diğer yatırımları da ardından getirecektir’’ şeklinde konuştu.

Bölge Kalkınma Ajansı DİKA, Şırnak Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odasının Valilik himayesinde yaptığı çalıştayı anlatan Vali Pehlivan; çalıştayın konusunun kentte tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulmasına yönelik olduğunu, akabinde fizibilite çalışmalarının devam edeceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde de alanda gerekli çalışmalar, ön tespitler yapıldığını söyledi.

Şırnak ve Antalya Valilikleri himayelerinde geçtiğimiz aylarda Şırnak TSO ile Antalya TSO arasında müşterek bir çalışma başlatıldığını söyleyen Vali Pehlivan; Malumunuz, ülkemizde Antalya seracılıkta %61 oranla önce yer alıyor. Seracılık denilince akla ilçeleriyle birlikte Antalya geliyor. Bu konuda tecrübe paylaşımı önemlidir. Oradaki tarım teşkilatından ve bu işi fiilen yapanlardan oluşan bir heyet İlimize gelmişti. Bizim çiftçilerimizle tecrübe paylaşımı oldu. Bu da devam edecek. Bu çalışmalar neticesinde özellikle sera ve seracılığa dayalı tarımsal üretim konusunda İlimizde ilerleyen zamanlarda güzel haberleri hep beraber alacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Vali Pehlivan’a 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, 48. Piyade Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yılmaz Demirelli, İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa İlter, MHP İl Başkan Yardımcıları Mahmut Turan ve Mehmet Şefa Bilir eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.