Vali Pehlivan, Silopi’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Pehlivan, Silopi’de Öğrencilerle Bir Araya Geldi

          Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi’de bulunan Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek STEM Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

          Okula gelişinde Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Okul Müdürü Recep Burak Demirel, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Pehlivan, okulda oluşturulan STEM Atölyesine geçti.

          Silopi Kaymakamlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Atölyenin oluşturulmasında emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür eden Vali Pehlivan, beraberindeki öğrencilerle birlikte kurdele keserek hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle öğrencilerin bireysel olarak ders çalışma, araştırma projeleri geliştirme ve danışman öğretmen rehberliğinde proje çalışmaları yapmalarına imkan sağlaması amaçlanan STEM [Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Math)] Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

          Atölyede Teknofest tanıtımı için Dicle Ortaokulundan gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Pehlivan, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı, tavsiyelerde bulundu. Şırnak’taki endemik bitkiler, Siber zorbalığı önlemek, yemek atıklarından gübre üretimi, iklim değişikliği gibi başlıklarda lise öğrencilerinin TÜBİTAK ve eTwinning alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler aldı, öğrencilere başarılar diledi.

Vali Pehlivan, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi

          Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi’de bulunan Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretinde öğrencilerle bir araya geldi, söyleşi gerçekleştirdi, gençlerden gelen soruları cevapladı.

          Okul bünyesindeki Genç Ofis'te düzenlenen söyleşi programında öğretmen ve öğrenciler küçük bir müzik dinletisi de gerçekleştirdi. Gençlerle tecrübe paylaşımında ve tavsiyelerde bulunan Vali Pehlivan, Şırnak’ta Milli Eğitim ile gençlik ve spor alanında hayata geçirilen yatırımlar, gerçekleştirilen ve planlanan proje ve faaliyetlerden bahsetti, bilgiler verdi.

          Vali Pehlivan, Şırnak’ın yakaladığı huzur ikliminin kalıcı hale gelmesi, sosyo-ekonomik olarak daha da gelişmesi konusunda hedef belirleyen, hedefine ulaşmak için özgüvenle çalışan, çabalayan, okuyan, araştıran, ilgi ve bilgi alanına göre kendini en iyi şekilde yetiştiren gençlerin çok önemli katkıları olacağına inandığını, onlara çok güvendiklerini dile getirdi. Söyleşi programı sonunda öğrencilere kitap hediye ederek başarılar diledi.

vali-pehlivan-silopide-ogrencilerle-bir-araya-geldid.jpegvali-pehlivan-silopide-ogrencilerle-bir-araya-geldif.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.