Vali Pehlivan, Şükrü Geliş Fen Lisesini Ziyaret Etti

Vali Pehlivan, Şükrü Geliş Fen Lisesini Ziyaret Etti

Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Merkezde bulunan Şükrü Geliş Fen Lisesini ziyaret etti.

Vali Pehlivan, beraberindeki heyetle birlikte Valilik himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında Şükrü Geliş Fen Lisesinde 287.000,00 TL bütçe ile kurulan, içerisinde Bilişim, FETEMM, Müzik, Görsel Sanatlar Atölyesi bulunan Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu Hedefleri arasında yer alan “Kültür ve Sanat Atölyeleri ile Bilim Atölyeleri” ana başlığına uygun olarak yapılan dört adet Tasarım ve Beceri Atölyesi (TBA) ile öğrencilerimizin kültür, sanat, ahşap işleme, yazılım, bilişim, 3D tasarım ve kodlama becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

Açılışı takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan; “Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılışını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde uygulamaya konulan, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından koordine edilen ve uygulanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi içerisinde Mesleki Eğitim ve bu bağlamda Mesleki Eğitimin gelişmesine katkı sağlayacak olan tasarım ve beceri atölyelerinin önemli bir yeri var. Biz de Şırnak İlimizde diğer bütün alanlarda olduğu gibi mesleki eğitim alanında da çocuklarımızın becerilerinin geliştirilmesi anlamında birtakım yatırımları, uygulamaları hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TOBB işbirliği ile içerisinde Bilişim, Fen-Teknoloji, Müzik, Görsel Sanatlar uygulama sahasının bulunduğu Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılışını gerçekleştirdik. Bununla birlikte DİKA ile işbirliği halinde geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğumuz, şu an yapım çalışmaları hızla devam eden Tasarım ve Beceri Atölyeleri çalışmalarımız var. Bu kapsamda 55 ayrı atölyenin kurulumunu yakın zamanda tamamlayacağız, öğrencilerimizle buluşturacağız. Güzel bir şekilde dizayn edilmek üzere hazırlıkları tamamlandı. Yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. İlimiz genelinde de bu kapsamda geçmiş yıllarda yapılanlarla birlikte yaklaşık 150 atölyeyi öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, gençlerimize faydalar getirmesini diliyorum. Bu atölyeler içerisinde çağa hitap eden, bilişim alanında, robotik kodlama alanında da çalışmalar yapılabilecek, bunun yanında da müzik gibi, görsel sanatlar gibi çocuklarımızın farklı beceri alanlarına hitap edecek. Bu okulumuzdaki atölyemizde de ebru sanatından ahşap boyamaya, robotik kodlamadan müzik çalışmalarına kadar birçok faaliyet yapılabilecek. İnanıyorum ki gençlerimiz, bundan fayda elde edeceklerdir. İleride yapacakları, talip olacakları mesleğe de bunların önemli yansımaları olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Açılışın ardından okuldaki Z Kütüphaneyi gezen Vali Pehlivan, öğrencilerle hasbihalde bulunarak kitap okuma ve satranç etkinliklerini takip etti.

Son olarak Öğretmenler Odasına geçen Vali Pehlivan, öğretmenler ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Şırnak’ta eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla başlatılan eğitim seferberliğinden bahsetti. Öğretmenlerin görüşlerini dinleten Pehlivan, uzaktan eğitim sürecinde yapılan çalışmalar ve yeniden başlayan yüz yüze eğitim konusunda yürütülecek çalışmaları değerlendirdi; görüş, öneri ve tavsiyelerde bulunarak bütün öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.