Vali Pehlivan, Verimli İlk-Ortaokulunu Ziyaret Etti

Vali Pehlivan, Verimli İlk-Ortaokulunu Ziyaret Etti

         Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi’ye bağlı Başverimli Beldesinde Verimli İlk-Ortaokulunu ziyaret etti.

         Okula gelişinde İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Okul Müdürü Gizem Akçay ile öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Pehlivan, Türkiye’de 192 okulun katılım sağladığı Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi (PIRLS) kapsamında Şırnak’ı temsil eden 4/A sınıfına geçerek öğrencilerle sohbet etti, başarılar dileyerek kitap hediye etti.

         Daha sonra Öğretmenler Odasına geçen Vali Pehlivan, öğretmenler ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Şırnak İlimizde eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla başlatılan eğitim seferberliğinden bahsetti. Öğretmenlerin görüşlerini dinledi. Uzaktan eğitim sürecinde yapılan çalışmalar ve yeniden başlayan yüz yüze eğitim konusunda yürütülecek çalışmaları değerlendirdi; görüş, öneri ve tavsiyelerde bulunarak bütün öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

         Ziyareti takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan; “Buraya gelişimize bu okulumuzun ve bu sınıfımızın Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi (PIRLS) vesile oldu. Bu sınıftaki öğrencilerimiz uluslararası bir uygulama olan, ülkemizde de 192 okulun ve sınıfın katılacağı, çocuklarda okuma becerilerinin ölçüleceği bir projeden bahsediyoruz. 2001 yılından beri uygulanan bu projeye 50'den fazla ülke katılım gösteriyor. Ülkemiz de bunlardan biri. Burada çocuklarımızın okuma, anlama becerileri ve bunları bilgi olarak idrak etme ve yansıtma yetenekleri üzerinde bir çalışma söz konusu. Burada öğretmenlerimizin rehberliğinde çocuklarımız hazırlanıyor. Ben bu vesileyle 14 - 18 Haziran tarihleri arasında bu sınava girecek, ölçme değerlendirmeye tabi olacak olan çocuklarımıza başarılar diliyorum. İlimizde gerek Merkez gerek İlçeler, Belde, Mahalle, Köy ve Mezralarımıza kadar okullarımızı ziyaret edip öğretmenlerimizle hasbihal ediyoruz. Okul idarecilerimiz ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Pandemi süreci içerisinde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitim sürecine geçilmek durumunda kalındı. Kademeli normalleşme çerçevesinde çocuklarımızı tekrar okullara almaya başladık. Bu hafta ilkokullar, haftaya da inşallah lise düzeyinde okullarımıza öğrencilerimizi alıp bu süreci de en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

         Çocukların becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak çalışma ve projeleri uygulama gayreti içerisinde olduklarını belirten Vali Pehlivan; “Bu uygulama belki bir sınıfta yapılıyor ama burada elde edilecek neticeler diğer sınıflarımıza ve okullarımıza da örnek teşkil edecektir. Şırnak'ta bu 2023 Vizyon Belgesi çerçevesinde "DUY(Düşün, Uygula, Yaşat) Beni" adı altında bir proje uyguluyoruz. Bu ana başlık altında öğretmenlerimizin dahil olduğu değişik başlıklarımız var. Hem mesleki eğitime katkı anlamında hem velilerimizin ve diğer tüm eğitim paydaşlarının dahil olmasını öngören projeler var. Bu işin odağında öğretmenlerimiz var. Biliyorsunuz, 'Bize de Gel Öğretmenim' adı altında bir uygulama başlatmıştık. Şu anda 8 bin 200'ün üzerinde öğretmenimiz var. Sağ olsunlar, öğretmenlerimiz 50 binin üzerinde hanenin kapısını çaldılar. Pandemide ara verildi ama inşallah bundan sonra yine devam edecek. Bu projeleri yaparken bir slogan geliştirmiştik: 'Eğitimde Şırnak Başaracağım Diyor.' Sağ olsun, bütün öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimizle birlikte buna sahip çıktı. Biz bundan hareketle 'Her Alanda Şırnak Başaracağım Diyor.' diyoruz. Şırnak birçok şeyi başardı, başarıyor, inşallah da başarmaya devam edecek. Eğitim de bu bağlamda ülkemizin ve İlimizin kalkınması, gelişmesi için en temel konulardan biridir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Devletimiz tarafından bütün imkanlar seferber edilmiş durumdadır. Bir yandan fiziki alt yapı çalışmaları devam ederken bir yandan da inşallah çocuklarımızın yeteneklerine göre yönlendirilmesi, mesleki eğitimin teşvik edilmesi, çocukların kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılması konusunda bütün çalışmalar devam ediyor.

Bu vesileyle bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. İnşallah eğitimde de diğer bütün alanlarda olduğu gibi Şırnak güzel haberler vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

         Ziyarette Vali Pehlivan’a Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yılmaz Demirelli,  İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Başverimli Belde Belediye Başkanı Medeni Tatar,  AK Parti Silopi İlçe Başkanı Rana Tellioğlu ve kurum müdürleri eşlik etti.

whatsapp-image-2021-06-04-at-000143-1.jpegwhatsapp-image-2021-06-04-at-000144.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.