Vali Pehlivan yüz yüze eğitime başlayan köy okullarındaki çocuklarla buluştu

Vali Pehlivan yüz yüze eğitime başlayan köy okullarındaki çocuklarla buluştu

"Toplam 438 okulumuzda 47 bin 894 öğrencimiz yüz yüze eğitime başladı"

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, yüz yüze eğitime başlanan merkeze bağlı Geçitboyu 75. Yıl İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Pehlivan, beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ile Geçitboyu 75. Yıl İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ile eğitim öğretimin sürdüğü okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle görüşen Pehlivan, onlara kitap hediye etti.

Gazetecilere açıklama yapan Pehlivan, öğrencilerin okul heyecanına ortak olduklarını söyledi.

1 Mart itibarıyla 8. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler için haftanın iki günü yüz yüze eğitim yapılacağını hatırlatan Pehlivan, "Bugün itibarıyla 47 anaokulumuzu yüz yüze eğitime açmış oluyoruz. Bu okullarda 4 bin 899 öğrencimiz eğitime başlamış oldu. Toplam 438 okulumuzda 47 bin 894 öğrencimiz yüz yüze eğitime başladı. Bu da toplam öğrencilerimizin üçte birine tekabül ediyor." dedi.

Öğretmenlerin bugüne kadar öğrencilere uzaktan eğitim verdiğini anımsatan Pehlivan, kentte başlattıkları kampanya doğrultusunda toplam 12 bin öğrenciye tablet ulaştırdıklarını bildirdi.

Pehlivan, yüz yüze eğitimin hayırlı olmasını diledi.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.