Vekil Tatar; “Ziraat Fakültesi İdil’e Hayırlı Olsun”

Vekil Tatar; “Ziraat Fakültesi İdil’e Hayırlı Olsun”

Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, YÖK Başkanı ile görüşme yaptığını, İdil’e en kısa zamanda öğrenci yurdu yapılacağını ve Yurt Yapılana kadar İdil’deki otelin öğrenci yurdu olarak hizmet vereceğini söyledi.

Şırnak Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından fiziki şartlar ve altyapı eksikliğinden dolayı İdil İlçesinde bulunan Ziraat Fakültesinin Şırnak’a taşınmasına karar verdi. Karara tepki gösteren İdilliler, basın açıklaması düzenledi. Son olarak İdil Ziraat Fakültesi önünde oturma eylemi başlattılar. Şırnak Valisi Cevdet Atay, Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış Sivil toplum kuruluşları ve İdilli vatandaşlar ile Belediye Konferans Salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar yaptığı konuşmada; “YÖK Başkanımızla görüştüm. Burada ki gerekli eksiklikleri tamamlayacağını söyledi. Güzel bir yurt yapacağını ve kaliteli hocalarla çalışacaklarını belirtti. Sayın valimizde burda otel sahibi de burada. Yüzde 50 kırımla oteli de kiralıyorum. Öğrenci yurdu yapılıncaya kadar öğrenciler otelde kalacak. Ziraat Fakültemizde idile hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.