YETENEK SINAVLARINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

YETENEK SINAVLARINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Uludere İlçe Genelinde Merkezi ve Yetenek Sınavlarında  Başarılı Olan Öğrencilerimize Ödül Töreni Düzenlendi.

Uludere İlçesinde okullarında örnek gösterilen LGS sınavında 30 Fen Lisesi, 54 Proje Okulu, 45 Anadolu Lisesi, 15 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 9 Sosyal Bilimler Lisesi ne yerleşti. Üniversite sınavlarında 42 Öğrenci lisans 46 Öğrencimiz ön lisans programlarına yerleşti.

Öğrenciler Kaymakam Solmaz, tarafından ödüllendirildi. Uludere’nin  Örnek Öğrencileri' Tanıtım Proje Günü 2020 yılı Eylül ayı ödül töreni Kaymakamlık Milli Eğitim müdürlüğü önünde  gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Vekili ,kurum amirleri ,öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşma yapan Kaymakam Solmaz,”2020-2021 eğitim öğretim yılı sessiz buruk başlamış olsa da inşallah içinde bulunduğumuz pandemi sürecini  birlikte kurallara uyarak kısa sürede  atlatacağımıza inancım tamdır. Sizlerden ricam mesafe maske ve hijyen kurallarına  uyalım.

2019 yılında Uludere ilçemizde göreve başladığımızda ilerlemenin, üretmenin, gelişimin ve değişimin temelinde eğitimin yer aldığı inancıyla ilk olarak hedeflerimizi belirlediğimiz kurum oldu Milli Eğitim Müdürlüğü. 

Elimizde ki veriler aksini söylese de tanıdıkça gördüğümüz potansiyel Uludere de eğitim alanında yeni bir yelken açmanın zamanı geldiğini bize inandırdı. Eğitimde başarının artması, özgüveni yüksek, değerli olduğunu hisseden ve vatanına bağlı öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda projeler hazırlayıp uygulamaya geçtik.

Sn.Valimizin öncülüğünde Şırnak Başaracağım Diyor sloganıyla başlatılan çalışmalarda Kaymakamlığımız hazırlamış olduğu projelerle her alanda 7 ‘den 70 ‘e ulaşmaya çalışmaktadır. Tabi ki;  projelerimizin hazırlanması ve sahada uygulanması tüm kurumlarımızın ve kuruluşlarımızın üstün destekleriyle başarıya ulaşmıştır. Bu vesileyle her birine şahsım ve ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Kıymetli hazirun, Herşey Seninle Başlar Uludere söylemimiz başlangıçta ve şuan geldiğimiz noktada topluma vizyon katıp yol gösterdi. Başarının inanmak ve hedefler koyarak çalışmakla gelebileceği bunun içinde öncelikle kendi yaşadığımız yerden buna başlamak gerektiğinin ifadesiydi. Eğitim alanında Hazırladığımız Eylem Planı  ile kurduğumuz Danışman  Öğretmenlik kadrolarımız özellikle 8. Ve 12. Sınıflarda gruplar şeklinde öğretmen-öğrenci eşleştirmeleri ile çalışma programları hazırlayarak öğrencilerimizin hem akademik başarı hem de bireysel  gelişimlerine katkı  sağlamaları amaçlandı. Sonuç ise  hem Liselere hem de üniversite giriş sınavlarında ilçe rekorlarımızı kırdık. LGS DE  30 FEN LİSESİ; 54 Proje Okulu, 45 Anadolu Lisesi, 15 Anadolu İmam Hatip Lisesis,9 Sosyal  Bilimler Lisesi ne öğrencilerimiz yerleştiler.  Üniversite Sınavlarında 42 öğrencimiz lisans  46 öğrencimiz ön lisans programlarına yerleştiler. Bununla birlikte öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedip onların bu doğrultuda bir üst eğitim almalarını sağlamak için HAYATI FARKET KENDİNİ KEŞFET projesiyle okullarımızda Müzik, resim ve spor beceri atölyeleri kurduk.  Belirlenen öğrencilerimiz yıl boyunca ilgili branş öğretmenlerinin gözetiminde hazırlıklarını sürdürdüler ve yetenek sınavlarına katıldılar. Bu kapsamda Liselere Giriş Sınavında 80 öğrencimiz Spor Liselerine, 18 öğrencimiz Güzel Sanatlar Liselerine yerleşti.  Üniversite sınavlarında 10 öğrencimiz Beden Eğitimi-Müzik-Resim öğretmenliklerine yerleştiler.

Bu rakamlar her ne kadar sevindirici, gururlandırıcı ve  eğitim öğretim yılı başında ki hedeflerimize ulaşmış olduğumuzu gösteriyor olsa da maalesef içinde bulunduğumuz pandemi süreci çalışmalarımızı ve sonuçlarımızın daha iyi olmasına da engel oldu. Lakin sizlerin başarısından da önemlisi sağlığınız. Her zaman ve her koşulda yanınızda olduğumuzu maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kapı kapı dolaşarak öğretmenleriniz göstermiş oldu. Hepsine buradan şahsım ve sizler adına tekrar şükranlarımı sunuyorum.

Akademik başarımızı destekleyen projeler haricinde Milli Eğitimde kişisel gelişimi destekleyen projelerimiz de var. Binlerce kitabın okunduğu ULUDERE okuyor PROJEMİZ;  yaklaşık 3000 öğrencimizin doğum gününün kutlandığı İYİKİ DOĞDUN İYİKİ BİZİMLESİN projemiz;  üretim bilincinin genç yaşlara kadar indirilmesi için HEM ÖĞRENCİYİM HEM ÜRETİCİYİM projemiz çok güzel geri dönüşleri sağladı.

Sonuç olarak, ilçemizde pandemi başta olmak üzere tüm imkânsızlıklara rağmen hep birlikte güzel işlere imza attık. Öğrencisinden öğretmenine ve velilere kadar herkes bu başarının mimarlarıdır. Ve şimdi diyorum ki ARTIK BİZ BAŞARILI BÜYÜK BİR AİLEYİZ. Burada bulunan öğrenci kardeşlerime yeni okullarında başarılar diliyorum. Bizler sizi çok seviyoruz sizler de ülkenizi ve sizi sevenleri mahcup etmeyin. Allah her daim başarılarınızı artırsın ve hayallerinize kavuştursun”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.