Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

“Yeter söz milletin”

“Yeter söz milletin”

İlk olarak 1950 yılında propaganda serbest bırakılınca, iktidara karşı kullanılan ve etkili olan slogan 2023’te yine  seçim propagandasına damga vuracak gibi. Genelde muhalefetin kullanması gereken bu slogan önce AK Parti Genel Başkanı tarafından dillendirildi. Fakat, bu sözün o zaman Demokrat Parti tarafından iktidara kullanıldığı sanki unutulmuştu. Muhalefet ve başta Demokrat Parti hemen eski sloganı sahiplendi sonra da ana muhalefet partisi CHP milletvekilleri ve partinin üst düzey yetkilileri sosyal medyadan paylaştı.
Evet sokakta, tarlada, pazarda vs vs toplumun büyük bir kesiminin son yıllardaki dile getirmek istediği bir söz oldu  “Yeter söz milletin” sloganı. Neden mi? Gerek çarşı pazarda, gerekse sanayide ülkenin üretim lokomotifi olan KOBİ’lerde meydana gelen daralma ve hata gerileme, akım gücünün yok denecek kadar azalması bunun en önemli sebebi beplerinden. 
Sokağa dönersek bundan yaklaşık 1 yıl önce Mersin’de YouTube de mor mikrofona konuşan küçük bir kız çocuğunun dediği “Herşeyi çok pahalı etmişler” söylemi, ardından sürekli pahalı olan herşey ve geçtiğimiz günlerde bir çocuğun karnesini aldıktan sonra uzatılan mikrofona “Annem bana karne hediyesi et aldı” demesi, siyasilerin halkın esas gündeminden çok uzak olduklarının en açık ve bariz örneği. Bir yandan EYT, öte yandan açlık sınırının çok altında maaş alan emekliler, tarlasını eklemeyen çiftçiler ve süt hayvanlarını da girdi maliyeti yüksek olduğu için satmak zorunda kalan hayvan üreticileri bitme noktasına geldi.
Tüm bunlar gün gibi ortada iken Türk lirası ile ilgili bakan tarafından söylenenler, haftada bir iki kez artan akaryakıt fiyatları her ne kadar sözde sabitlendi denilse de zamlanmaya devam eden herşey vatandaşı artık adım atamaz hale getirmiş durumda.
Türkiyeyi yönetmeye talip ve yöneten siyasiler tüm bunlara rağmen hala birbirleri ile didişmekten yüzlerini ülke gerçeğine tam olarak dönemedi hatta kapatılması her gün bazı partilerin diline pelesenk olan HDP’yi bile gündemlerine almamışlar görünüyor. 
Yalnız unutulanlar var, şöyle veya böyle 14 Mayıs seçimin kuvvetle ihtimal yapılacak gün. İşte bugün seçime 100 küsür gün kalmışken yüzünü hala halka dönmemiş olan zatlar, yenilecek tokatın acısını sanırım çok zor unuturlar. Halk kendisini şimdiye kadar duymayanların bundan sonra da duymasını istemeyeceği için bu tokatı atacak.
Evet, halkın bu siyasetçilere gerçekten “Yeter söz milletin” dediğini siyasetçiler dışında herkes duyuyor.
Siyasiler neyle mi uğraşıyor? Körler sağırlar ilçe teşkilatlarından başlayarak en tepeye kadar birbirini ağırlamaya hatta ayakkabı yalamaya bile devam ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41