YKS Tercihleri İçin Son Saatler!

YKS Tercihleri İçin Son Saatler!

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercih sürecinin bu gece yarısı itibarıyla sona ereceğini ve son kontrollerin yapılarak tercih işlemlerinin tamamlanması gerektiğini hatırlattı.

YKS Tercihleri İçin Son Saatler!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresinin bugün gece yarısı itibarıyla sona ereceğini hatırlattı. Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, "Sevgili gençler, 27 Temmuz'da başlayan YKS tercih süreci bugün 23.59 itibarıyla sona erecek. Son kontrollerinizi yaparak tercih işlemlerinizi tamamlamanızı hatırlatır, tercihlerinizin hayırlı olmasını dilerim" şeklinde ifade etti.

TERCİH SONRASI YURT BULMA TELAŞI

Tercihlerin ardından öğrencilerin ve velilerin yurt bulma telaşı başlayacak. Üniversite sınavlarına giren öğrenci sayısı her geçen yıl giderek artıyor. Ancak başarı oranı, nitelikli üniversite sayısı, devlet yurtlarının kapasiteleri ve sayıları da aynı oranda artmadığı gibi geriliyor. Üniversite sınavına 3.5 milyon öğrenci başvurdu. Üniversitelerin toplam kontenjanı ise yalnızca bir milyonun biraz üzerinde. Durum böyle olunca öğrencileri ve aileleri yurt bulma telaşı bekliyor olacak.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.