‘YÖK Anadolu Projesi’ Toplantısı Yapıldı

‘YÖK Anadolu Projesi’ Toplantısı Yapıldı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla ‘YÖK Anadolu Projesi' kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katıldı.

Şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışıyla hayata geçirilen YÖK Anadolu Projesi ile 12 kıdemli üniversite, 2006 yılından sonra kurulan 15 genç üniversite ile eşleştirildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç 'YÖK Anadolu Projesi' kapsamında yer alan, içerisinde Şırnak Üniversitesinin de bulunduğu 15 genç üniversitenin rektörleriyle Ankara'da bir araya geldi.

Toplantıya YÖK Başkanı Saraç'ın yanı sıra Şırnak, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin, Bayburt, Çoruh, Bartın, Bingöl, Bitlis Eren, Erzincan Binali Yıldırım, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan ve Siirt üniversiteleri rektörleri katıldı.

Küresel yükseköğretimde son yıllarda gündemde olan üniversiteler arası iş birliğinin de gündeme alındığı toplantıda, proje kapsamında bugüne kadar üniversiteler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da değerlendirildi.

15 genç üniversitenin rektörleri ile YÖK'te bir araya gelen YÖK Başkanı Saraç, YÖK Anadolu Projesi kapsamında eşleşen üniversitelerin birbirlerinin güçlü yönlerinden istifade edeceğine vurguladı. Toplantıya katılan üniversite rektörleriyle verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden YÖK Başkanı Saraç, bu iş birliğinin zaman içerisinde farklı çalışmalara da zemin hazırlayacağını dile getirdi.

Dünya örnekleri ve Avrupa yapılanması incelenerek, üniversitelerin eşleşmeleri temelinde yürütülen, bilimsel ve sosyal etki değeri çok yüksek, ortak akıl ile geliştirilmiş projelerin başında gelen 'YÖK Anadolu Projesi' kapsamında; yer alan 15 genç üniversitenin öğrencileri eşleşme yapılan 12 üniversitenin programlarına iştirak ederek, bazı derslerini, belirlenen üniversitelerin hocalarından alabilecekler.

Toplantı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, bu proje kapsamında yer alan Üniversitemizin İstanbul Üniversitesi ile eşleştiğini belirtti. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın heyeti ile birlikte geçen hafta üniversitemizi ziyaretinde iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Erkan, ilerleyen zamanlarda Üniversitemiz akademik personelinin, İstanbul Üniversitesi’nin araştırma alt yapılarından, laboratuvarlarından, kütüphane ve veri tabanlarından yararlanma imkânına sahip olabileceğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.