AİLE OKULUYLA AİLE İÇİ İLETİŞİM GÜÇLENİYOR

AİLE OKULUYLA AİLE İÇİ İLETİŞİM GÜÇLENİYOR

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında Cizre’de açılan 99 kurstan toplamda 2.770 aileye ulaşıldı.

On ana başlıkta verilen 44 saatlik eğitimlerle aile yapısının çok boyutlu olarak desteklendiği projede, aile odaklı bir okulun sürekli güncellendiğine dikkat çekildi.

Bu kapsamda “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” olmak üzere 8 ana başlıkta 44 saatlik eğitim veriliyor.

Ayrıca proje başlıklarına “çevre ve iklim değişikliği, ilk yardım ve trafik öğreniyorum” olmak üzere üç yeni konu daha eklendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,” Başarılı bir eğitim öğretim süreci için velilerimizi de bu sürece dahil etmemiz gerekiyor” dedi.

İke, okul sistemine dahil olan bir aile, çocuğunun okul başarısına da etki edeceğini ifade ederek eğitim camiası olarak Aile Okulu Projesi için gerekli planlama ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen tüm aileler, halk eğitim merkezleri ile en yakın okullara davet edildiğinin bilgisi paylaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.