Nail Kadırhan - Kelam

Nail Kadırhan - Kelam

-Allah verdi, Allah aldı-

-Allah verdi, Allah aldı-

 

Evet sevgili dostlar, değerli okurlar son günlerde özellikle çiftçinin yüzü bir nebze olsa güldü. Neden mi? Geçtiğimiz yıllardaki kuraklık korkusu varken yağan kar nedeniyle elbette. Ama karlar nedeniyle özellikle şehirler ve şehirlerarasında ciddi sıkıntılar yaşandı ve yaşanıyor. Belediyeler resmen sınıfta kaldı birkaç ana arter dışında neredeyse şehiriçi yollar açılmadı. Evet Allah verdi, Allah aldı. Havanın zaman zaman bulutlu olması sebebiyle karlar kendi kendine eridi. Kullara kalsak herhalde kimse dışarı çıkamazdı.

-Yetki devri şart-

Gerek idare edenlerde, tüccar kafasını terk edemediği için herşeyi ben bilirim, ben yaparım diyerek gerek sanayileşmemiş yada üretim alanında ileriye gidememiş günümüzdeki varlıklı insanların korkusu yetki devri. Neden mi? Çünkü bırakın oğlu veya kızı yada kardeşi ile bu yetkiyi paylaşıp elindeki gücü kaybetmeyi düşünmesini bir uzamanla, bir stratejist veya Ar-Ge uzmanı gibi gibi alanlarında asla paylaşmayı düşünemiyor bile. Yüksek enflasyon olunca şu malı bu kadardan satın kar ederiz diyerek sadece paradan para kazanıyor ve kendini başarılı “iş insanı” olarak niteleyebiliyorlar. Oysa marifet düşük enflasyon olmasına rağmen daha iyi ve daha fazla bir üretim, pazarlama ve satış gerektiği için saydığımız uzmanlara endişeleri ve toplumdaki adını kaybetmemek uğruna o yetki verilmiyor, devredilmiyor o yüzden de yerinde saymaya, pahalılığa devam ediliyor. Onun için diyorum ki yetki devri şart.

-Vatandaş iradesini gasp değilmi?-

Evet sevgili okurlar, elbette insanlar istedikleri siyasi parti, sendika, meslek örgütü veya sivil toplum örgütlerine  üye olma hakkına sahiptir. Ama daha önce de birçok açık kanalda insanlara sorulmadan bazı siyasi partilere habersiz üye yapıldığına dair bilgiler düşmüştü. Maalesef geçen gün değerli bazı okur ve meslektaşlarımız da başta Şırnak olmak üzere bazı bölge illerinde tamamen tesadüf eseri ayrı ayrı partilere ve 2. dönemdir üye yapıldıklarını öğrenmiş. Buna dair bilgi ve belgeleri de benimle paylaştılar. O belgeler bende. Bunu kamuoyunda benim şu kadar üyem var, senin şu kadar üyen var diyen parti yöneticileri bu hırsızlık, bu haksızlık ve bu saygısızlıktan başka birşey değildir. Bu arkadaşlar hemen e-devlet üzerinden gereğini yaptılar. Fakat naçizane bir önerim sizde kontrol edin kendi durumunuzu. 


-Seçmeli ders-

Sevgili okurlar, değerli dostlar, son günlerde okullarda birçok veli ve öğrencide Kürtçe seçmeli ders heyecanı var ve ilk yıllarda çıkan seçmeli ders tercihine oranla çok katılım olduğu dikkat çekiyor. Eskiden çocuklar okullarda Türkçe öğrenirken şimdi tersine dönmüş okullarda Kürtçe öğrenilmeye çalışılıyor. Elbette anadili bilmek, öğrenmek çok çok önemli. Bazı okullarda kısmen de olsa zorluk çıkarıldığına dair ciddi bilgiler var. Beyler yapmayın bu en doğal haktır.
Ama lütfen sadece çocukların ve gençlerin dil öğrenmesi olarak bakılması gerektiğine inanlardanım, bunu da siyaset malzemesi yapmayın, yapılmasına izin vermeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Kadırhan - Kelam Arşivi

Yitik

12 Temmuz 2023 Çarşamba 10:41